Deniz Çevresini Koruma Komitesi'nin (MEPC) 79. toplantısı 12-16 Aralık 2022 tarihleri arasında Uluslararası Denizcilik Örgütü'nün (IMO) Londra merkezinde gerçekleşti.

MO'nun genel sekreteri Kitack Lim, (MEPC) 79'un kapanış konuşmasında, "İvmeyi korumamızın ve gelecek yıl MEPC 80'de iddialı ve adil, gözden geçirilmiş bir IMO GHG Stratejisi sunmamızın ne kadar önemli olduğu yeterince ortaya çıktı" dedi.

Delegeler, gelecek yaz revize edilmiş bir sera gazı azaltma stratejisi bulma konusunda baskı altında olacaklar. Aynı şekilde, karbon yakalamayı sera gazı emisyonlarını azaltma önlemlerine dahil etme önerileri de MEPC 80'e ertelendi.

Denizciliğin küresel buluşmasının tek sonucu, 2025'ten itibaren bir Akdeniz SOx Emisyon Kontrol Bölgesi'ni (ECA) tanıtmak için MARPOL Ek VI'da yapılan değişikliklerin kabul edilmesi oldu.

Uluslararası Deniz Ticaret Odası genel sekreteri Guy Platten şu yorumu yaptı: "Denizcilik sektörünün, şu anda alternatif enerji kaynakları ve teknolojilerini çevreleyen yatırım riskini azaltmak için acilen açık piyasa ve düzenleyici sinyallere ihtiyacı var."

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü  (MEPC) 79. toplantısı için sosyal medya üzerinden paylaştığı bildiri ise aşağıdaki gibidir:

FkZfDISXoAEQOTS

Editör: Nermin İstikbal