Damen Tersanesi Feyz Grup'tan yeni siparişler aldı

Damen Tersanesi, SLPLUS Holding adına ve Feyz Grubu'nun operasyonel yeteneklerine duyduğu güvene dayanarak, üç adet CF 3850 sözleşmesinin imzalanmasından sadece dört hafta sonra, bir Combi Freighter (CF) 5000 ve ilave CF 3850 için yeni bir sipariş aldı.

Feyz Grubu şu anda filosunu yeniliyor ve Damen'in seri inşa politikası sayesinde elde ettiği hızlı teslimat süreleri, hızlı yanıt vermelerini sağlıyor.

Damen Tersanesi'nin standardizasyon ve modüler tasarım yaklaşımı aynı zamanda kanıtlanmış verimlilik ve dayanıklılık da sağlıyor.

Damen Shipyards has received new orders from Feyz Group in Turkey, a Combi Freighter (CF) 5000 and a CF 3850 (2)

Damen Combi Freighter ailesindeki diğer modeller gibi genel kargo için tasarlanan CF 5000, CF 3850'nin temel tasarım özelliklerinin çoğunu paylaşıyor. 86,60 metre uzunluğunda, 7.000 m³ ambar kapasitesi var ve 5.080 tona kadar yük taşıyabiliyor kargo veya 164 TEU konteyner. Ayrıca daha fazla çok yönlülük için ambarda iki bölme oluşturacak şekilde monte edilebilecek dört ara güverteye sahip olma olanağını da sunuyor. İstenilen tüm noktalarda bağlama noktaları mevcut olup, tank üstü ve kapaklarda konteyner bağlantı parçaları bulunmaktadır. Tankın üstü aynı zamanda metrekare başına 15 tona kadar yük taşıma sertifikasına sahiptir ve gemi, tehlikeli maddeler ve karaya yükleme için sınıflandırma onayına sahiptir.

ABC 6DZC motor tipi daha küçük CF 3850 ile aynıdır ancak CF 5000'de dakika başına daha yüksek devirlerde çalışır. 1000 devir/dakika 1326 kilowatt güç sağlar ve bu da hızlı, güvenli ve ekonomik geçişler için gereken tüm gücü sağlar. Emisyonlarını daha da azaltmak isteyen operatörler için rüzgar destekli tahrik de dahil olmak üzere çeşitli seçenekler mevcuttur.

Combi Freighter ailesi, Combi Coaster 2750'den Combi Freighter 8200'e kadar beş modele sahiptir. Çin'deki Damen Yichang Tersanesi'nde inşa edilen seri inşaat tekniği ve standartlaştırılmış bileşen ve sistemlerin kullanımı, son derece rekabetçi fiyatlandırma ve hızlı teslimat sağlar. Gövde şekillerinin hidrodinamik özellikleri olağanüstü performans sağlar ve bu da Kombi Yük Gemilerinin benzer gemilere göre daha az güç gerektirmesine neden olur. Bu da motorların muadillerine göre daha küçük olmasına, çok daha az yakıt tüketmesine ve daha az bakım gerektirmesine yol açıyor.

Feyz Grup Genel Müdürü Engin Aynacı şunları kaydetti: “Damen'den aldığımız son siparişe piyasanın olumlu tepkisi üzerine, beklememe kararı aldık ve filomuzu yenilemeye vakit kaybetmeden devam edeceğiz. Bu yeni siparişlerle filomuzun çok yönlülüğünü artırırken, Damen'in standardizasyon felsefesi sayesinde aynı anda değiştirilebilirliği koruyor ve güvenilirliği artırıyoruz."

Damen bölge satış direktörü Boran Bekbulat şunları ekledi: “Feyz Grup'un son üç CF 3850 siparişinden bu kadar kısa süre sonra SLPLUS Holding ile birlikte bize geri dönmesinden mutluluk duyuyoruz. Damen Grubu ile uzun vadeli bir ilişkiye olan bağlılıklarına büyük değer veriyoruz."

Gemilerin 2024 yılı sonunda teslim edilmesi planlanıyor.

Damen Shipyards has received new orders from Feyz Group in Turkey, a Combi Freighter (CF) 5000 and a CF 3850 (4)Damen Shipyards has received new orders from Feyz Group in Turkey, a Combi Freighter (CF) 5000 and a CF 3850 (3)Damen Shipyards has received new orders from Feyz Group in Turkey, a Combi Freighter (CF) 5000 and a CF 3850 (2)Damen Shipyards has received new orders from Feyz Group in Turkey, a Combi Freighter (CF) 5000 and a CF 3850 (1)[1]Damen Shipyards has received new orders from Feyz Group in Turkey, a Combi Freighter (CF) 5000 and a CF 3850 (1)

Editör: Fulya Tekin