Uzmar, MPV 4600’ü suyla buluşturdu

Uzmar Shipyard’ın Smit Lamnalco Singapur içini inşa ettiği, MPV 4600 çok amaçlı römorkör düzenlenen törenle suya indirildi.

Uzmar Yönetim Kurulu Başkanı Müh. A. Noyan Altuğ, bu özel projede iyi mühendislik ve sağlıklı işbirliğinin amaçladıklarını belirterek, “beyaz bir kağıtla başlayan bu projede ekibimize ve partnerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

MPV 4600’ın pandemi koşullarına zor bir proje olduğunu belirten Uzmar Onursal Başkan Kapt. Kaan Altuğ ise, “tüm arkadaşlarımız özverili çalıştı. Smith Lamnalco bizim ilk uluslararası müşterimizdi. Şimdi Boskalis’in altında çalışmalarına devam ediyorlar. Bizden aldıkları hizmetten çok memnun olduklarını söylüyorlar. Eminim ki bu ilişki devam edecek” diye konuştu.

Smit Lamnalco CFO’su Wouter Neiuwveld ise pandemi koşullarına rağmen projelerin çok sağlıklı bir şekilde ilerlediğini belirterek Uzmar Shipyard çalışanlarına teşekkür etti.

ROV operasyonları da yapabiliyor

OSD IMT Ship Design & Marine Consultancy tarafından tasarlanan 46.20 metre uzunluğundaki MPV 4600 Çok Amaçlı Römorkörün hızı ise 13,5 knot. Bureau Veritas tarafından sertifikalandırılan römorkör, 185 m²’lik geniş çalışma alanına sahip. 6,5 ton@18,5 metrelik açık deniz vincinine sahip olan römorkör, kargo seferleri, çekme operasyonları, dalış desteği ve ROV operasyonlarını kolaylaştırmak için de kullanılacak.

Toplam dört römorkör

Uzmar Shipyard ile Smit Lamnalco Singapur arasında üç adet yeni inşa 42 metre ASD RAstar 4200 Sınıfı terminal / eskort römorkörü ve bir adet yeni inşa MPV 4600 çok amaçlı römorkör için kontrat imzalanmıştı. Dünyanın önde gelen römorkör işletmecilerinden Smit Lamnalco, Liman ve Terminal Römorkörlerinin yanı sıra Açık Deniz Destek Römorkörlerinden oluşan 160 deniz aracına sahip bir filo işletmekte. Smit Lamnalco Liman ve Terminal Römorkör filosu, 25 ülkede petrol, gaz ve LNG terminallerine ve liman operasyonlarına güvenilir denizcilik hizmetleri sunuyor.

Editör: TE Bilişim