Clarkson: Enerji taşımacılığı parıldıyor, konteyner sönük

Londra'daki Clarkson Research'ün son verilerine göre, tanker piyasası geçen yıl 30 yılın en düşük seviyesinden önemli ölçüde yükseldi

Londra'daki Clarkson Research'ün Birleşik Krallık'taki Seatrade Maritime News raporlarından alınan son verilere göre, tanker piyasası geçen yıl 30 yılın en düşük seviyesinden önemli ölçüde yükseldi.

Clarkson's Shipping Review & Outlook, Clarkson Research genel müdürü Stephen Gordon, Ukrayna'da bir savaş zemini ve küçük bir sipariş defteri karşısında 2021'de 30 yılın en düşük seviyelerinin ardından ton-mil tanker talebinde olumlu gelişmeler gördüğünü belirtiyor.

Enerji güvenliğine güçlü bir odaklanma ışığında, Clarkson, geçen yıl 380 milyon olan ticaret hacminin 2030 yılına kadar 630 milyon tona ulaşması beklenen LNG sevkiyatlarında on yıl içinde yüzde 65'lik bir artış öngörüyor. Uzmanlaşmış  LNG tanker tersanelerinin  önümüzdeki birkaç yıl boyunca çoğunlukla dolu olmasıyla birlikte, navlunların son zamanlarda birkaç yılın en yüksek seviyelerine çıkarak güçlü kalmaya devam etmesi muhtemeldir.

Bu arada, LPG sektörü 2023'te önemli miktarda yeni tonaj emmek zorunda kalacak olsa da oranlar sağlıklı kalmaya devam ediyor. Bay Gordon, açık deniz petrol ve gaz piyasalarının olumlu ilerleme kaydettiğini ve açık deniz rüzgar sektörünün hızla büyüdüğünü yazdı.

Daha genel olarak, deniz taşımacılığı  için, Ukrayna'daki savaş, Çin'deki artan enflasyon ve ekonomik eğilimler, küresel ekonomik görünüm üzerinde belirsizlikler yarattı. Clarkson, GSYİH büyümesini bu yıl ve gelecek yıl yüzde iki ila üç arasında, çatışma öncesi beklentilere göre yaklaşık yüzde 1,5 oranında azaltıyor.

Bu nedenle, deniz yoluyla taşınan ticaret hacimlerinin notu düşürüldü ve ton cinsinden hacimlerin, yıl başındaki yüzde 3,5'lik bir tahminden bu yıl yüzde 0,9 artması bekleniyor. Bununla birlikte, Ukrayna'daki çatışma, ticaret modellerini değiştirerek ek ton-mil talebi yaratıyor. Liman tıkanıklığı gibi diğer verimsizliklerle birlikte bu, ticaret hacimlerindeki not düşüşünü kısmen telafi ediyor.

Analistin sektörler arası gemi kazanç endeksi ClarkSea, bu ay hafifçe gevşedi, ancak şimdiye kadar yıl için hala günde 38.881 ABD Doları seviyesinde. Bu, 10 yıllık trendde yüzde 146'lık bir artış ve 2008'den bu yana herhangi bir zamandan daha yüksek.

Editör: Fulya Tekin