Çin'in ilk yerli üretim büyük kruvaziyer gemisi Adore Magic City, tersaneden çıkarılarak rıhtıma indirildi.

Dev yolcu gemisi, Çin'in gelişmiş üretim teknikleri geliştirme ve gemi inşa yeteneklerini daha karmaşık gemilere genişletme çabalarında önemli bir adım olarak selamlanıyor. 

Raporlar, Çin tersaneleri tarafından inşa edilen dökme yük gemileri, tankerler ve konteyner gemilerinin aksine, yolcu gemisinin 25 milyondan fazla parçası olduğunu belirterek karmaşıklığın üzerinde duruyor. 

İngiliz-Amerikan kurvaziyer operatörü Carnival için üretilen 323 metrelik gemi, 5 bin 246 yolcu taşıma kapasitesine sahip.

Teslimatı bu yılın sonunda yapılması planlanan gemi, Japonya'dan Güneydoğu Asya'ya kadar olan bölgedeki kruvaziyer seferlerinde kullanılacak.

Çin'in ilk kez bir kruvaziyerin yapımını tamamlaması, ülkenin büyük gemi üretiminde geldiği ileri seviyeyi gösteriyor.

Kruvaziyerler, uçak gemileri ve LNG tankeri, yapımı en zor ve maliyetli olan büyük gemiler arasında sayılıyor.

Vaygaoçiao'nun Kruvaziyer Projesi Başkan Yardımcısı Yang Şin, Devlet televizyonu CCTV'ye yaptığı açıklamada, kurvaziyer gemilerinin neredeyse tamamının Avrupa tersanelerinde inşa edildiğine dikkat çekerek, "Çin'deki teknik kurumlar, bu ilk geminin inşasıyla birlikte parçalarının da üretilmesi için çalışmalara başladı. Çin'de bu alanda bütüncül bir sanayi sistemini ve kruvaziyer kültürünü oluşturmayı hedefliyoruz." diye 

Adora-Magic-City-ready-for-float-out-June-2023

Yolcu gemisi, bina rıhtımını (CGTN) terk etmeye hazırlanırken 1 Haziran'da yüzdürüldü.

Editör: Nermin İstikbal