14 Yıl Sonra İlk; Fincantieri Yeni Yolcu Gemisini Teslim Ediyor 14 Yıl Sonra İlk; Fincantieri Yeni Yolcu Gemisini Teslim Ediyor

Şangay'da düzenlenen Marintec Çin fuarında, nükleer enerjiyle çalışan devasa bir megamax konteyner gemisi tasarımı tanıtıldı.

Devlet tarafından işletilen Jiangnan Tersanesi, erimiş tuz reaktörü teknolojisini içeren 24.000 teu'luk bir gemi tasarımını açıkladı.

Tersanenin ana şirketi China State Shipbuilding Corporation (CSSC), bir sosyal medya gönderisinde "Ultra büyük nükleer konteyner gemisi, geminin çalışma döngüsü sırasında gerçekten sıfır emisyon elde edecek şekilde tasarlandı" dedi.

Uluslararası Deniz Ticaret Odası tarafından yakın zamanda yapılan bir anket, üst düzey üyelerinin yüzde 9'unun on yıl içinde nükleer gemi beklediğini gösterdi. 

Asya'nın en büyük nakliye fuarı Marintec China, dört yıllık covid kaynaklı bir aradan sonra Şanghay Yeni Uluslararası Fuar Merkezi'nde sekiz salonda sergileniyor. 

Sergi alanı, Şangay'daki covid krizinin doruğundayken 15.000'den fazla yatağın bulunduğu acil karantina merkezi olarak kullanılmıştı.

Editör: Nermin İstikbal