Ankara’da görev yapan yabancı askeri ataşelerin oluşturduğu AMAC (Ankara Military Attache Corps / Ankara Askeri Ateşeler Birliği) derneği üyeleri geniş bir katılımla Ares Tersanesini ziyaret etti.

AMAC üyelerini, ARES Tersanesi CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Kalafatoğlu ve Ares Tersanesi Genel Müdürü Utku Alanç olmak üzere  tersane yöneticileri karşıladı.

Askeri ataşeler, Ares Tersanesi yetkililerinden inşa edilen Meteksan Savunma ile Ares Tersanesi d iş birliğiyle geliştirilen ULAQ Silahlı İnsansız Deniz Aracı‘nın Elektronik Taarruz konfigürasyonu,  hakkında bilgi aldı.

ULAQ SİDA için yeni su üstü harbi konfigürasyonu

Bu arada AMAC üyelerinin ziyareti ile ULAQ İDA’nın Elektronik Harp konfigürasyonun ilk görselleri de ortaya çıktı.

Almanya’nın Hamburg kentinde 7-9 Eylül 2022 tarihinde düzenlenen Uluslararası Deniz Güvenliği ve Savunma Konferansı’nda İnsansız Deniz Araçları üzerine konuşma yapan ARES Tersanesi Genel Müdürü Utku Alanç, konuşmasında ULAQ Silahlı İnsansız Deniz Aracı için yeni su üstü harbi konfigürasyonuna yer vermişti.

Gemisavar/seyir füzeleri ve UKSS’nin yer aldığı konfigürasyonda ROKETSAN ÇAKIR seyir füzesi güçlü bir aday olarak karşımıza çıkıyor. ULAQ ailesinin daha yüksek boyut ve tonaja sahip gemisavar füzelerle donatılabilecek bir su üstü konfigürasyonuna ilişkin bir konsept daha önce mevcuttu.

Türk savunma sanayiinin önde gelen tersanelerinden Ares Tersanesi başta Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkeleri olmak üzere dünyanın birçok ülkesinin deniz kuvvetleri için gemi inşa ediyor.

AMAC üyelerine ziyarette  AMAC üyelerine plaket taktim edildi.

Editör: Nermin İstikbal