Türk gemisi 2 ABD'liyi kurtardı      

 
Geçen şubat ayında Aden Körfezi’nde Sudanlı korsanların saldırısına uğrayan Türk tankeri “Yasa Seyhan”ın personeli, geçtiğimiz günlerde ABD’nin Florida eyaleti açıklarında kaybolan iki Amerikalı balıkçıyı kurtardı.


ABD’nin Florida eyaletinin Palm Beach kentinden balık avlamak için 5 metrelik küçük tekneleriyle denize açılan Eric Ross (48) ve Vincent Faulker (39) isimli kayınbiraderler, fırtınanın etkisiyle okyanusun açıklarına sürüklendi. Pazar gününden beri kayıp ilan edilen balıkçılar için Amerikan Sahil Koruma seferber oldu. 75 kişi, helikopter, jet uçakları ve sahil botlarıyla kayıpları aradı. 

Tüm aramalara rağmen iki gün boyunca bulunamayan Amerikalıları bölgeden geçmekte olan Türk tankeri “Yasa Seyhan” buldu. Daha önce Sudanlı korsanların elinden kurtulan Türk mürettebat, güverteye aldığı balıkçıların kurtarılma anını saniye saniye görüntüledi.

Dondurma ikramı

Kurtarılma anını anlatan Vincent Faulkner, “Türk bayraklı tankeri gördük. Türkler, melek gibiydi. Bizi görmemiş olsalardı, biz hâlâ okyanus ortasında kurtarılmayı bekliyor olacaktık” dedi. Türk mürettebatın kendilerine su, dondurma, kahve, sigara ve iyi bir duştan
sonra temiz elbiseler verdiğini belirten Faulkner, mürettebatın denizdeki teknelerini de vinç ile güverteye çıkardığını söyledi.

Somali’de operasyon engellendi

GENELKURMAY Başkanlığı, Somali açıklarında korsanlar tarafından kaçırılan Horizon-1 adlı gemiye aradan iki haftadır operasyon yapılmayışının nedenini açıkladı. Türk savaş gemileri Gediz ve Gaziantep’in gemiye sahip çıktığı bilgisine yer verilen açıklamada, hükümetin operasyonu uygun bulmadığı, gemi kaptanının savaş gemilerinden uzaklaşmalarını istediği kaydedildi.
 

Editör: TE Bilişim