Yakıt fiyatları uçtu en uygun gemi seyir hızı değişti
1988 ve 2003 yılları arasında 380 cst yakıtın tonunun 70 dolardan 152 dolara çıktığını işaret eden Polaris Denizcilik yönetim Kurulu Başkanı Kaptan Levent Akson, 15 yıl boyunca yakıtın tonunun neredeyse iki kat arttığını belirtti.
Akson, "Fiyat artışı gerçekten çıldırdı. Mart 2006'da iki katına çıkarak 300 Amerikan Doları/Ton oldu, Haziran 2007 de bu fiyatı muhafaza etmesine karşın Haziran 2008 de yine iki katına çıkarak 600 Amerikan Doları/ Ton oldu" dedi.
Akson, Arap Körfezi'nden Rotterdam'a 62 günlük gidiş/dönüş bir seferde günde 80 ton yakan bir VLCC'nin 3 milyon dolar değerinde 5000 ton yakıt harcadığını, bu yakıt fiyatları ile bu yolculuğun da senede 9 milyon dolarlık fazla yakıt harcar anlamına geldiğini vurguladı. Akson şöyle devam etti: "Ya da Brezilya'dan Japonya'ya giden bir Capesize dökmeci, 46 günlük bir seferde 1.6 milyon dolar değerinde 2700 ton yakıt harcar, bu da senede en az 6.6 milyon dolarlık fazla yakıt eder." Akson, masada çok fazla para olduğunu ve bu fiyat artışının denizcilik şirketlerinin karlılığını etkilediğini ifade etti.
Armatörler için iyi haber
Akson, Clarkson Araştırma Servisi'nin bu konuda yapmış olduğu çalışmanın hayli ilginç sonuçları olduğuna dikkat çekti. Akson şu değerlendirmeyi yaptı: "Yakıtlar 150 dolar/ton iken günlük kira 10,000 Amerikan Dolarının altına düşmedikçe geminin süratinin düşürülmesi anlamsız. Ancak eğer bu analiz doğru ise geminin günlük kirası 40.000 dolar ve yakıt fiyatı 600 dolar ve üzeri ise gemi süratini 12 mile düşürmek son derece mantıklı. Bu hızda gemi yüzde 20 daha az yük taşır ve bu da tanker arzını markette yüzde 20 azaltır. Senelik gemi teslimlerinin yüzde 8 olduğunu düşünürsek, gemiyi yavaşlatmak markete gemi arzında çok ciddi bir etkiye sahip olacaktır. Armatörler için iyi bir durum."
Gemi yakıtındaki çok hızlı çıkışın hiçbir şekilde basit olmadığını vurgulayan Levent Akson, "Gemiyi yavaşlatmak konusunda teknik zorluklar var ve bu sadece kaba bir hesaplama. VLCC armatörleri günlük kiralarının 70.000 doların altına düşmesi halinde bugünkü yakıt fiyatları ile gemi süratindeki 1 millik dahi bir azalmanın kazançlı olduğunu biliyorlar ki bu kazanç sadece yakıt tasarrufundan değil , bir yıl içerisinde daha az sefer yapılacağından marketteki gemi arzına olan etkiden de olacaktır" diye konuştu.
Referans
Yorumlar
Kalan Karakter: