Wilhelmsen Gemi İşletmeciliği ilk kadın Koreli kaptanı Kaptan Lee Eun Ran'ı görevlendirdi

Kaptan Lee Eun Ran, dünyanın ilk kadın kaptanı değil, ancak denizciliğin hala erkek egemen bir endüstri olduğu ve onlarca yıldır aynı olduğu göz önüne alındığında önemli bir kilometre taşı.

Bu noktaya ulaşmak bizim için uzun bir yolculuk ve dik bir öğrenme eğrisiydi çünkü denizcilik hala erkek egemen bir sektör ve onlarca yıldır aynı.

Gemilerde çeşitlilik sağlamaya yönelik girişimlerimiz 2010'dan beri başladı. Bu yolculuğa çıktığımızda, kadın denizcilerden oluşan sürdürülebilir ve güçlü bir boru hattı sağlayacak güçlü bir temel oluşturmak istedik. Onlarca yıldır aynı olan bir şeyi değiştirmek için en iyi uygulamaları ve standardizasyonu oluşturmaya çalışırken biraz zaman aldı.

capt-lee

“Nakliye, erkeklerin egemen olduğu bir endüstri oldu ve bir zamanlar denizci olduğum için zorlukları tamamen anlıyorum. Wilhelmsen Ship Management Kore Genel Müdürü Scott Ritchie, bunun kolay olmadığını kabul etmek ilk adımdır ve kadın öğrenci ve subayların başarılı olabileceği bir ortam yaratmanın yollarını bulmak çok önemlidir” diyor.

"Bu bizim ilk kadın kaptanımız ve kesinlikle son değil. Çerçevemizin ve destek sistemimizin, daha fazla Koreli kadın subayın üst düzey pozisyonlar almak için ilerlediğini göreceğinden eminiz. Wilhelmsen Ship Management Kore Genel Müdür Yardımcısı Lee Dae Woo, üzerinde çalıştığımız kilit noktalardan biri, kadın denizcilere çocuk yetiştirirken işlerini sürdürmeleri için fırsatlar yaratmaktır” diyor.

Kore'deki sağlam eğitim sistemi ve gemi sahipleri ve yöneticilerle birlikte çalışan denizcilik üniversitelerinin bağlılığı nedeniyle, Kore, Wilhelmsen'in kadın denizcilerini küresel denizci arzı sıkıntısına karşı yetiştirmesi için uygun bir yerdir.

"Kore'deki birkaç kadın kaptandan biri ve Wilhelmsen'deki ilk kaptan olarak, umarım başarım daha fazla kadın denizciye cam tavanı kırmaya ve genç nesillere denizciliği bir kariyer olarak görmeleri için ilham verebilir." diyor Kaptan Lee Eun Ran.

Kaptan Lee, “Şirketin bu terfi için yeteneklerimi ve becerilerimi tanıdığı için çok minnettarım. Yapılandırılmış kariyer ilerleme planı, düzenleme ve sektör gereksinimlerini karşılamak için becerilerimi sürekli olarak geliştirme fırsatı verdi.” Kaptan Lee, 2010 yılındaki öğrenciliğinden bu yana Wilhelmsen Gemi İşletmeciliği'nde göreve başladı.

Denizcilik net sıfır hedefine ve çeşitlilik içeren, eşitlikçi ve kapsayıcı bir işyerine doğru ilerlerken, Wilhelmsen Gemi Yönetimi, denizcilerimizin değişikliklerle başa çıkmak ve bunlara uyum sağlamak için teknik ve yumuşak becerilerine yönelik eğitime yatırım yapıyor. Denizcilerimizi ortak bir hedefe doğru ilerletmek için eğitim esastır ve değişime yönelik kilit başarıdır.

“Bugün yeni bir denizcilik çağının eşiğinde olduğumuzu görmek için çok fazla bağlama ihtiyaç yok. Odak noktamız, gereksinimleri karşılayan yetkin mürettebat geliştirmeye devam etmemizi sağlamaktır.” diyor Wilhelmsen Gemi Yönetimi CEO'su ve Başkanı Carl Schou.

Wilhelmsen'de, bunun yetkinliği besleyebileceğimiz elverişli bir ortam olduğuna inandığımız için çeşitli, eşitlikçi ve kapsayıcı bir iş yeri yaratmaya çalışıyoruz. Yetkinlik, kişi onu benimsemeye istekliyse beslenebilir ve geliştirilebilir bir şeydir ve bu öğrenme tutumu denizcilerimizi farklı kılan şeydir!

Editör: Fulya Tekin