2023'te Carnival Cruise Line için çıkış yapacak olan Costa Venezia,  Costa Cruises için son seferini tamamlıyor.

Doğu Akdeniz'deki bir programın sonunu işaret eden 2019 yapımı gemi, bölgedeki son seferinin yolcularını indirmek için İstanbul'a döndü.

20 Kasım'da aynı limandan hareket eden 11 gecelik sefer, Türkiye, Mısır ve İsrail'e, İzmir, Kuşadası, Bodrum, İskenderiye ve Hayfa'yı ziyaret etti.

Vista sınıfı yolcu gemisi, Karnaval filosuna resmi olarak eklenmeden önce artık operasyonel bir duraklamaya girecek.

Dönem boyunca, ABD merkezli şirketin "Carnival Fun Italian Style" adını verdiği şeyi sergilemek için uyarlanacak.

Adını Carnival Venezia olarak değiştiren 135.500 tonluk gemi, Haziran ayında New York City'den yola çıkarak yıl boyu sürecek bir gemi yolculuğu programı başlatacak .

Markaya göre yeni konsept, Carnival'ın imza deneyimini geminin İtalyan temasıyla birleştiriyor.

Venezia, İtalya'nın Venedik şehrinden ilham alan ortak alanlar, tesisler ve dekora sahip...

Örneğin, geminin ana tiyatrosu Venedik La Fenice tiyatrosundan esinlenirken, ana atriyum ünlü Piazza di San Marco'yu anımsatıyor.

Diğer temalı alanlar arasında, Venedik sokaklarının tipik mimarisine adanmış ve yerel zanaatkarlar tarafından yapılmış orijinal, gerçek boyutlu gondollar bulunan ana restoranlar yer alıyor.

Gemi, yeni operatörleri için hizmet vermeye hazırlanırken aynı zamanda Carnival Waterworks, Piano Bar 88 ve Fahrenheit 555 Steakhouse gibi Carnival'ın imza niteliğindeki etkinlik ve deneyimlerinden bazılarını alacak.

Diğer eklemeler arasında Bonsai Sushi, Seafood Shack, Cloud 9 Salon & Spa ve Serenity Only Adult-Only Retreat bulunmaktadır.

Venezia ayrıca, İtalyan markanın sarı hunisiyle vurgulanan, Costa ve Carnival renklerini karıştıran yeni bir görünüm alıyor.

Carnival Firenze'nin lansmanı ile 2024'te “Carnival Fun Italian Style” serisine ikinci bir gemi ekleniyor.

Editör: Nermin İstikbal