Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Durmuş Ünüvar, Gemi İnşa Sanayisi Temsilcileriyle buluştu.

WISTA Türkiye, sektörü uluslararası konferansta buluşturdu WISTA Türkiye, sektörü uluslararası konferansta buluşturdu

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Durmuş Ünüvar gemi inşa sanayisinde yaşanan sorunlarla sektörün taleplerin değerlendirilmesi üzerine GİSBİR genel merkezinde düzenlenen toplantıya katıldı. Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Salih Tan’ın da katıldığı toplantı da Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Mustafa Bankaoğlu ve Tuzla Liman Başkanı Ahmet Porsuk da yer aldı.

GAUzPNBWQAAPlLo

GİSBİR Yönetim Kurulu Üyeleri ve sektör temsilcilerinin karşılaştıkları sorunları ve taleplerini ilettiği toplantı sonunda Ünüvar değerlendirmelerini aktardı: “Türk Gemi İnşa Sanayi hızla büyüyor. tabi büyürken sorunlar da olabiliyor. Sorunların ve onları nasıl aşabileceğimizin tespitinin belirlendiği bir toplantı yaptık, çok verimliydi. ben toplantıyı düzenlediği için hem başkanımıza hem de GİSBİR’e teşekkür ediyorum”

GAUzPM_WkAABCFZ

GİSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran yapılan toplantı hakkında “Bugün çok güzel bir toplantı gerçekleştirdik. Sayın Bakan Yardımcımız, Genel Müdürlerimiz, Liman Başkanlarımız, hepsi buradaydı, hepsine sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Günlük sorunlarımız tabiki de var. Yürüyen, çalışan bir sektörüz, bu da beraberinde sorun olmasını getiriyor. Her zamanda bunu söylerim; sorun yoksa demek ki çalışmıyoruz anlamına gelir. Tabiki en büyük problemlerimiz yine işçilik noktasında, kalifiye eleman noktasında. Bunların hepsinin notlarını aldı Sayın Bakan Yardımcısı. Tabi direkt onların alanları değil ama her daim bize diğer bakanlıklarla alakalı yol açmaya gayret ediyorlar. Hep beraber sorunlarımızı aşmaya çalışıyoruz.

Durmuş Ünüvar-GİSBİR

Baktığımız zaman çevresel bir takım sorunlarımız var ama aşılamayacak şeyler değil bunların hiçbirisi. Neticede son 10 senede 12 bin direk çalışanından 85 bin direk çalışanına çıkmış bir sektörüz. Yan sanayisiyle beraber 300-350 bin, aileleriyle beraber 1,5 milyon insan bu sektörden nasibini kazanıyor. Ülkemizin önemli bir sektörü denizcilik. Döviz kazandırıyoruz,, çok ciddi rakamlarda doğrudan ihracatımız var, işçilik ihracatımız var, dolayısıyla kıymetli bir sektörüz, idarecilerimiz de bunun bilincinde” dedi.

GAUzPM9XYAAwCO5

Toplantının ardından dünyanın en büyük elektrikli römorkör filosunun sahibi GİSAŞ tesisine giden Ünüvar ve beraberindeki heyet, filonun en yeni elektrikli römorkörü GİSAŞ POWER’la Tuzla Aydınlı Koyu’nu gezdi.

Editör: Nermin İstikbal