Kastamonu'dan Türkmenistan'a Sultan Kayığı

Kastamonu'nun Cide ilçesinde, aslına uygun olarak inşa edilen 'Sultan Kayığı' Türkmenistan a yolcu edildi. Bartın Kurucaşile ilçesinde 15 yıldır kaptanlık yapan Mehmet Yıldırım Sultan kayığının kaptanlığını yapacak.

Bartın Halk Gazetesi'nin haberine göre Kastamonu Cide ilçesinde aslına uygun olarak inşa edilen dördüncü sultan kayığı bir TIR'a yüklenerek Türkmenistan'a gönderildi.

Kumluca Mevkisinde faaliyet gösteren Baldeniz Tersanesi'nde Kenan Çakır isimli gemi inşa ustası tarafından yapılan kayığın, Ankara'da gerçekleştirilecek gümrük işlemlerinin ardından Türkmenistan'a doğru yola çıkacağı bildirildi.

Türkmenistan'da, bir Türk firması tarafından inşa edilen kanalın açılışında kullanılacağı belirtilen kayık ile davetlilerin gezdirileceği kaydedildi. Kayığın, yaklaşık bir hafta sürmesi planlanan yolculuğun ardından Türkmenistan'a ulaşması bekleniyor. Ayrıca güçlü bir motor desteği de bulunan Sultan Kayığına Hazar Denizinde kaptanlık yapacak olan Kurucaşileli gemi kaptanı Mehmet Yıldırım; sultan kayığının 20 metre boyunda, 2.14 eninde ve üç çift kürek bulunduğunu ifade etti. Kayığın 500 bin TL'ye mal olduğu belirtildi.

Editör: TE Bilişim