Ticari denizcilik sektörünün dünya çapındaki meslek kuruluşu olan Institute of Chartered Shipbrokers (ICS), Türkiye'yi 27. şubesi olarak resmen duyurdu. ICS’in Londra'daki son Kontrol Konseyi toplantısında temsilcilerin oylamasını ile bu karar alındı.

Bu oylama ile, Türkiye merkezli denizcilik sektörü öğrencileri ve ICS mensupları bir süredir Development Branch (Gelişmekte Olan Şube) statüsünde yaptıkları çalışmaların karşılığında artık yeni resmi bir şube statüsünü kazanmış oldular. Türkiye Şubesi, Türkiye'deki üyelik ve eğitim programının genişletilmesinden ve etkinliklerin, çalıştayların ve sınav merkezlerinin koordinasyonundan sorumlu olacak. Türkiye Şubesi ICS Denetleme Kurulu toplantılarında temsile dilerek, diğer ICS şubeleri ile birlikte ICS’in genel gelişiminde bütünleyici ve etkili bir rol oynayacak.

Londra'daki Konsey toplantısına dünyanın dört bir yanındaki ICS şubelerinden kıdemli görevliler ve temsilciler katıldı. Bu toplantı, Covid pandemisi nedeniyle çevrimiçi olarak gerçekleştirilen 2020 ile 2021 yıllarındaki toplantılardan sonra 2019'dan bu yana düzenlenen ilk yüz yüze görüşme olmasıyla dikkat çekti. Bu yıl seyahat edemeyenler için çevrimiçi katılma fırsatı vardı.

Katılımcılar kararlar, üyelik seçimleri ve “fellowship” statüsüne terfiler (yetkilendirilmiş statü) ve ayrıca kilit ICS komiteleri için oluşum ve çalışma programları üzerinde anlaşmaya vardı. Ayrıca, ICS’in temel Eğitim ve Üyelik faaliyetlerine odaklanan bir günlük bir çalıştayda da yer aldılar.

Chartered Shipbrokers Enstitüsü Başkanı Glenn Murphy yaptığı konuşmada: “Oldukça zorlu bir dönemden çıkan Enstitü, finansal ve kurumsal yönetişimini geliştirmeye yönelik aldığı kararlar sonucunda artık çok daha güçlü bir zemine oturmaktadır. Yetkililer, üyeler ve personel, Enstitü'yü bir kez daha ileri götürmek için stratejik planlar geliştirme konusunda birleşmiş ve kararlıdır. Konsey temsilcileri, ICS Türkiye kalkınma kolu liderlerinin başardıklarından etkilendiler. Türkiye'yi Enstitü'nün 27. şubesi olarak resmen ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz."dedi.

ICS Türkiye Şubesi Başkanı Bahadır Tonguç: “Bu, 2012 yılında bir ICS üyesinin aklına gelen ve Türkiye'de denizcilik sektöründe çalışan profesyoneller tarafından hızla desteklenen bir fikirle başlayan bir yolculuk. Yıllar içinde istikrarlı bir şekilde bir liderlik grubu oluşturmaya, etkinliklere ev sahipliği yapmaya, öğrencileri desteklemek için öğretim kaynaklarının ve yerel sınav merkezlerinin geliştirilmesine ve yeni üyelerin niteliklerine kadar büyüdü. Akranlarımız tarafından tanınmaktan mutluluk duyuyoruz ve Türkiye'deki üyelik ve eğitim programını büyütmeyi ve denizcilik profesyonelleri için küresel bir organizasyon olarak Enstitü'ye katkıda bulunmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Editör: Nermin İstikbal