TURMEPA’nın Türkiye’nin deniz turizminde öncü şehirlerinde maviye duyarlı nesiller yetiştirmek amacıyla TUI Care Foundation iş birliğiyle hayata geçirdiği TUI Junior Academy Projesi’nin birinci yıl eğitimleri tamamlandı.

TUI Care Foundation ve TURMEPA yetkililerinin katılımıyla 7 Haziran’da Fethiye’de düzenlenen etkinlikte proje paydaşları ve Eko Şampiyonlar deneyimlerini paylaştı.

1_DSC1489

TURMEPA’nın, TUI Care Foundation iş birliğiyle hayata geçirdiği "TUI Juniour Academy Türkiye" eğitim ve farkındalık projesi ilk yılını başarıyla tamamlayarak 4.520 öğrenci ve 536 öğretmene ulaştı. Ülkemizin deniz turizminde öncü şehirleri Muğla, Antalya, İzmir ve Aydın’da yürütülen proje kapsamında TURMEPA ve TUI Care Foundation, eğitim alan Eko Şampiyon öğrencilerle Fethiye’de bir araya geldi. TURMEPA Genel Müdürü Semiha Öztürk ve TUI Care Foundation Türkiye Program Müdürü Şemsi Toprak, 7 Haziran’da TURMEPA Fethiye Kıyı ve Deniz İnceleme Merkezi’nde projenin birinci yıl sonuçlarını konuklar ve basın mensuplarıyla paylaştı. Etkinliğe TURMEPA Fethiye Şubesi Başkanı Şaban Arıkan, Fethiye Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Bolelli, Fethiye İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdinç Kara, Fethiye Liman Başkanı Abdurrahman Kara, Göcek Liman Başkanı Mustafa Ergüven ile projeye katılan okulların öğretmen ve öğrencileri katıldı. 

5_DSC1555

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan TURMEPA Genel Müdürü Semiha Öztürk, “Denize, maviye duyarlı nesiller yetiştirmek amacıyla hayata geçirdiğimiz TUI Junior Academy Turkey projesi kapsamında şu ana kadar Antalya ve Muğla’da 7 ilçeden 124 okuldan 4.520 öğrenci ve 536 öğretmene eğitim verdik ve hedef kitlemiz sertifika almaya hak kazandı. Bu eğitimlerle öğrencilerin denizlerin önemi, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları, sürdürülebilir turizm, iklim değişikliği, plastik kirliliği, sıfır atık gibi konularda bilgiler edinerek farkındalıklarının artmasını hedefliyoruz. Eğitim ve atölye çalışmalarının yanı sıra öğrendiklerini pekiştirmeleri için kültür gezileri ve kıyı temizleme etkinlikleri düzenliyoruz. Bu proje ile asıl hedefimiz çocuklarımıza mavi yarınlar bırakmak. Bu, dünyaya karşı sorumluluğumuz. Çocuklardan isteğimiz de, bu projeyle aldıkları eğitimlerin sonunda her birinin denizlerimizi, çevremizi, doğal ve kültürel mirasımızı koruyacak bireyler olmaları. Çünkü denizleri korumak nefesimizi, yarınımızı korumak demek. Proje destekçimiz TUI Care Foundation’a teşekkür ediyorum.” dedi.

2_DSC1520

Editör: Nermin İstikbal