Synergy Group, sayısı giderek artan kadın denizciler için özel yapım yeni kişisel koruyucu ekipmanı (personal protective equipment - PPE) kullanıma sunuyor. 

20.000'den fazla denizciyi istihdam eden Singapurlu shipmanager, tekstil mühendisleri tarafından kadın denizciler ve deniz güvenliği uzmanlarıyla birlikte tasarlanan yeni teçhizatı üretmesi için Hercules Safety'i görevlendirdi.

Şirket, amacın, en yüksek koruma standartlarının gerekli olduğu bir denizcilik çalışma ortamında görevlendirilen mürettebat için nihai amacın maksimum düzeyde konfor ve çok yönlülük sağlamak olduğunu söyledi. 

Yeni PPE şu anda liman rotasyonlarının izin verdiği ölçüde tüm kadın mürettebata dağıtılmakta... Bu, şu anda kadın denizcilerin görev yaptığı, dünya çapında Synergy tarafından yönetilen 60'tan fazla gemiyi kapsıyor.

Denizde gösterdiği olağanüstü cesaret nedeniyle 2016 IMO ödülünün sahibi ve Synergy'nin genç kadın denizcilerine akıl hocası olan Kaptan Radhika Menon şunları söyledi: “Bu yeni tulumlar harika bir uyum ve süper işlevsel: nefes alabilir, hava koşullarına dayanıklı, hafif ve rahat. Kumaş köprü ve ısınan makine dairesi için uygun ve koruyucudur. Aynı zamanda, tıpkı denizcilerimiz gibi dayanıklıdır; Dünya Kadınlar Günü yaklaşırken kutlamaktan mutluluk duyduğumuz bir kalite. Bu yeni PPE, her zaman Synergy'nin önceliği olan güvenliği artırıyor.”

2006 yılında Kaptan Rajesh Unni tarafından kurulan Synergy, 13 ülkede 25'in üzerinde ofisi ve tankerler, dökme yük gemileri, konteynerler ve gaz taşıyıcıları da dahil olmak üzere kayıtlarındaki yaklaşık 540 gemiden oluşan küresel bir ağ ile önde gelen gemi yöneticilerinden biri haline geldi. Şirket, uzun yıllardır denizde ve karada çalışan kadın sayısını artırıyor ve kadınları denizci olmaya teşvik etme taahhüdü, artık 14-15 yaşındaki öğrencilerin denizcilik endüstrisine katılmak için eğitime başlamalarını sağlayan kendi Çakra Bursunu da içeriyor. .

Editör: Nermin İstikbal