Amerikalı bir çevre STK'sı, kazara ağlara yakalanan katil balinaların sayısındaki artışa atıfta bulunarak, Bering Denizi trol filosuna karşı, NOAA'nın Ulusal Deniz Balıkçılığı Servisi'ne dava açmayı planlıyor. 

Biyolojik Çeşitlilik Merkezi'ne göre, ABD trol tekneleri yaz boyunca ağlarına 10 orka çekti; bunların dokuzu zaten ölüydü ve biri canlı olarak ele geçirildi. 

Orkalardan dokuzu, dil balığı, pisi balığı ve pisi balığı için dibi trolleyen yassı balık avcılığı tarafından yakalandı. Merkez, yassı balık trol teknelerinin deniz memelilerinin hedef dışı avlanması konusunda "büyüyen bir soruna" sebep olduğunu iddia etti. 

Merkez yaptığı açıklamada "Son zamanlarda yaşanan katil balina ölümleri de dahil olmak üzere bu önemli yeni bilgiler, trol balıkçılığının daha önce dikkate alınmayan çevresel zararlara neden olduğunu gösteriyor. Ulusal Çevre Politikası Yasası, Balıkçılık Servisi'nin bu koşullar altında ek bir çevresel etki bildirimi [EIS] doldurmasını gerektiriyor. " şeklinde uyarıda bulundu.

Bu yıl Orta Akdeniz'i geçmeye çalışan 510 düzensiz göçmen hayatını kaybetti Bu yıl Orta Akdeniz'i geçmeye çalışan 510 düzensiz göçmen hayatını kaybetti

Merkez, süreci 60 gün içinde kendi başına başlatmazsa, NMFS'nin ek bir ÇBS tamamlaması için mahkeme emri çıkarmayı planlıyor. 

Editör: Nermin İstikbal