"Sivil Diktatörya Bizimle Son Buldu"

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, hükümetleri milletin getirip, milletin götürebileceğini belirterek, “Kimse bunun dışında kendinde yetki bulmasın, kimse. Biz bu ülkede sivilleşmenin mücadelesini veriyoruz ve sivil diktatörya bizimle bu ülkede son buldu. Diğer diktanın da son bulduğu gibi mafyası, çeteler hepsi bizimle son buldu” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'dan ‘Ata’ uçağı ile saat 11.45'te Eskişehir'e geldi. Erdoğan'ı, Anadolu Üniversitesi Havaalanı'nda, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar, AK Parti Eskişehir Milletvekili Nedim Öztürk, Emniyet Müdürü Hanefi Avcı karşıladı. Erdoğan, daha sonra Başbakanlık otobüsüyle, Bozüyük- Mekece-Adapazarı Bölünmüş Devlet Yolu'nun açılış törenine katılmak üzere Bilecik'in Bozüyük İlçesi'ne gitti. Erdoğan, açılış töreninde yaptığı konuşmada, ‘ölüm virajları’ adıyla kötü şöhret kazanmış bu yolun kaderini değiştirdiklerini söyledi. Erdoğan, 7 yılda 23 milyar liralık yatırım yaparak, 11 bin 400 kilometre yeni bölünmüş yol inşa ettiklerini söyledi.

Medyayı eleştirdi

Açılış törenlerini veren, vermeyen, bu heyecanı paylaşan, paylaşmayan medya kuruluşları bulunduğunu söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti:

“Dün Elmadağ rampalarının açılışını yaptık. 5 televizyon kanalı verdi. Diğerleri veremediler. Diğerleri neyi veriyor, bir yerde ufak olumsuzluk yakalasın onu versin. ‘Şok, şok, şok’ onu versin. Sizin bu ülkede yapılan hayırlı işleri paylaşmak diye bir heyecanınız yok mu? Şu anda bu heyecanı bizimle paylaşıp televizyon başında bizi izleyenlere sesleniyorum. Bu yollar 10 yıl önce ne idi, bugün ne? Buralardan, bu ölüm rampalarından nasıl geçiyorduk? Ama şimdi huzurla, güvenle geçeceksiniz. Geçmişteki sıkıntıları yaşamadan geçeceksiniz. Bütün bunları biz hangi düşünceyle yaptık. Bizim size aşkımız var biz dertliyiz.”
Erdoğan, Türkiye'nin Atatürk'ün ifade ettiği muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkması için ülkeyi geniş yollarla ördüklerini söyleyerek, “Bu yollar anneleri evlatlarına, evlatları annelerine ulaştıracak. Acı haberlerin ulaştığı tablolar ortadan kalkacak. Bu yol 3 gidiş, 3 geliş. Bu işler lafla değil, icraatla yapılır. Şu anda bölünmüş yol uzunluğunu hamdolsun 17 bin 500 kilometreye ulaştırdık” diye konuştu.

‘Ölüme yolculuk değil’, ‘umuda yolculuk’ olmasını istediklerini, yolların gönülleri, sevenleri buluşturmasını istediklerini anlatan Erdoğan, “Buradan geçen sürücü, kamyoncu kardeşim, yolcu kardeşlerim bize bir hayır duası ederse, ‘Allah razı olsun şu yolu yapanlardan’ derse bu bizim için en büyük bahtiyarlıktır. Bu yola çıkarken ‘Biz Ferhat'ız, milletimiz de Şirin’ dedik. Ferhat dağları deldi biz de dağları deldik. İşte Ertuğrul Gazi işte Osmangazi tüneli. Mesele bu. Aşk sevda, millete aşk meselesi” diye konuştu.

‘İnanç tekeden süt çıkarır’

Tören alanındakilerin, ‘Vur vur inlesin, Deniz Baykal dinlesin’ sloganı atmaları üzerine Erdoğan, “Biz sadece dinlemelerini istemiyoruz, görmelerini de istiyoruz. Er veya geç bu yollardan geçecekler geçtikleri zaman da şunu bilesiniz ki gözleri olduğu halde bunları göremeyecekler ve ne diyecekler biliyor musunuz, ‘Bunu zaten biz yapmıştık’ diyecekler bunları diyorlar da onun için. Biz bunlara alıştık. Aslolan sizsiniz, millet. Sizin ne diyeceğiniz önemli” diye konuştu.

Türkiye'nin her ilinde, ilçesinde hatta KÖY-DES projesiyle köylerde yol yatırımlarına büyük önem verdiklerini ifade eden Erdoğan, inanarak çalıştıklarını söyledi. Erdoğan, ‘İnanç öyle bir şeydir ki tekeden bile süt çıkartır’ sözüne çok inandığını belirterek, “Onun için inanacaksın önce. Bu anlayışla yola çıktık. Bu anlayışla 7 senede şehirleri birbirine, ülkemizi de dünyaya çağdaş, kaliteli yollarla bağladık” dedi.

‘Sivil dikta bizimle son buldu’

Millete efendilik yapmaya değil köle olmaya geldiklerini hep söylediklerini belirten Erdoğan, şöyle devam etti:
“Ancak şunu da söylemek zorundayım. Biz milletimizin hizmetkarıyız derken, milletimize köleyiz derken ama hiçbir zaman da bunun istismarına da fırsat veremeyiz. Bunu da açıkça söylüyorum. Bazıları da bunu istismar etmek istiyorlar. Onlara da fırsat veremeyiz. İşte son olarak Ankara'daki TEKEL işçileri meselesi televizyonların pişire pişire halkımıza ajitasyonla sundukları konu. Sürekli olarak bizi oradaki kardeşlerimizle karşı karşıya getirmek, oradan yastık yorgan vesaireyle sağa, sola taşımak... Ondan sonra bir de ‘Biz genel grevle hükümeti deviririz’ diyecek kadar ileri giden bir mantık. Bunlarla ilgili yasal mücadeleleri de vereceğiz. O ayrı mesele de ama şunu söylüyorum; Bir hükümeti sendikalar getirmez, hükümeti millet getirir, millet götürür. Kimse bunun dışında kendinde yetki bulmasın, kimse. Biz bu ülkede sivilleşmenin mücadelesini veriyoruz ve sivil diktatörya bizimle bu ülkede son buldu. Diğer diktanın da son bulduğu gibi mafyası, çeteler hepsi bizimle son buldu. Hepsi sükun etmeye başladı. Yola çıkarken ‘yokluk, yolsuzluk, yasaklar, bütün bunlarla mücadele’ dedik.”
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise törende yaptığı konuşmada “2003 yılından bu yana 24 milyar liraya yakın harcama yaptıklarını, bu yolların, 5- 6 yıl içerisnde kendisini amorti edeceğini söyledi. Bakan Yıldırım, “Bu yollar memleketi, milleti birleştirdi, insanımızı birbirine kavuşturdu” dedi.
Başbakan Erdoğan, açılış töreninin ardından karayoluyla Bozüyük'ten Adapazarı'na hareket etti.

Editör: TE Bilişim