Singapur Boğazı'nda korsan saldırılarının sayısı artarken, bölge raporlama ajansı denizcilere Singapur Boğazı'ndan geçerken ihtiyatlılı davranma ihtiyacı konusunda uyarıda bulunuyor. ReCAAP ISC, gemilere karşı tutarlı düşük seviyeli suçlar konusunda 2022'de faaliyetlerin daha da arttığını bildiren yeni bir uyarı yayınladı

Yedi hafta içinde 10 saldırı gerçekleşti

En son yayınlanan uyarıya göre, Singapur Boğazı çevresindeki bölgede, 2022'nin başından bu yana yedi hafta içinde 10 saldırı gerçekleşti. Bu 10 saldırının 9'unda korsanların gemilere başarılı bir şekilde çıktığı anlaşıldı. Olaylardan yedisi boğazın doğu yönünde seyreden gemilerde meydana geldi ve 4'ü Endonezya'daki Batam Adası'ndaki Nongsa Point açıklarında meydana geldi. ReCCAP, bu dört olayın hepsinin 8 ve 18 Şubat arasındaki 10 günlük bir süre içinde gerçekleştiğini ve bunlardan üçünün 16 ile 18 Şubat arasında ardışık günlerde gerçekleştiğini bildirdi.

''Singapur Boğazı'nda olayların devam etme olasılığı var''

İzleme kuruluşu, 21 Şubat tarihli raporunda, "ReCCAP ISC, Singapur Boğazı'nda, özellikle de Nongsa açıklarındaki olayların artış gösteriyor. Failler tutuklanmadığı için Singapur Boğazı'nda olayların devam etme olasılığı var” ifadeleri yer aldı.

Hiçbir mürettebat üyesi zarar görmedi!

Korsan saldırılar devam etmesine rağmen, ReCAAP, hiçbir mürettebat üyesinin tehdit edilmediği veya zarar görmediğini belirterek saldırıların düşük önem seviyesinde olduğunu bildirdi. Raporlara göre korsanlar, gemiler seyir halindeyken ya da demirleme sahasında demirdeyken makine dairelerini veya depoları hedef alıyor. Ancak yine de son raporlardan ikisinde, faillerin bıçaklı olduğu bildirildi.

ReCAAP, bölgedeki devletleri karasularında devriyeleri ve yaptırımları artırmaya çağırıyor. ICC Uluslararası Denizcilik Bürosu (IMB), genel korsanlık faaliyetinin 2021'de 28 yılın en düşük seviyesinde olduğunu bildirdi, ancak Singapur Boğazlarında artan silahlı soygun faaliyetinin de altını çizdi. Bölge, denizciler için en tehlikeli bölgelerden biri olmaya devam ediyor.

Editör: TE Bilişim