Bir düzineden fazla filmde yer alan Hollandalı bir barka hurdaya gitti ve 77 yıllık su kariyerine son verdi. 

Treasure Island, Alice Harikalar Diyarında ve Bulut Atlası filmlerinde rol alan üç direkli uzun gemi Earl of Pembroke'un sökümüne karar verildi.

Gemi, 1945 yılında İsveç'te Orion olarak inşa edildi ve Baltık kereste ticaretinde kullanılmak üzere inşa edilen son yelkenli yelkenli kargo gemilerinden biriydi.

Earl of Pembroke, 1974'te ticaret gemisi olarak kariyerine son verdi, ancak kısa süre sonra gemi film yapım şirketi Square Sail tarafından satınalındı. 1984'te onarıma başladı ve 1995'te tersaneden üç direkli bir 18. yüzyıl barkası olarak çıktı.

Yeni adı, Pembroke Kontu, Kaptan James Cook'un ünlü barkası Endeavour'un orijinal adıydı. 

Square Sail'deki yeni kariyerinde, aralarında Longitude, Treasure Island, Monte Cristo Kontu, Bulut Atlası ve Brotherhood of the Wolf'un da bulunduğu bir düzineden fazla TV ve film yapımında yer aldı.

Pembroke 2012'de el değiştirdi ve Kuzey Avrupa ve Birleşik Krallık'taki festival turuna katılmaya devam etti. 2017'de tekrar Scarlet Sails Ltd.'ye satıldı. 

Son yıllarda Pembroke Kontu, Kuzey Hollanda'daki Den Helder limanına demir attı. Bununla birlikte, yerel satış noktası Noordhollands Dagsblad'a göre, bakım maliyeti şu anki sahibi için mantıksız hale geldi ve kampen yakınlarındaki bir bölgede hurdaya çıkarılmasına karar verildi. 

Editör: Nermin İstikbal