Reuters, sigorta primlerinin saldırıdan önce geminin değerinin yaklaşık yüzde 1'i seviyesinden yüzde 3'üne yükseldiğini bildirdi.

Bir Rus havadan karaya füzesi, Yuzhny limanına girerken Kmax Ruler'ın köprü üsüsüne çarparak pilotu ölümüne dört kişiyin de yaralanmasına sebep oldu.

İzmir'in iskeleleri sanatla bütünleşiyor İzmir'in iskeleleri sanatla bütünleşiyor

Ticari gemicilik ve sigortacılar, Rusya'nın Temmuz ayında Birleşmiş Milletler aracılığı ile sürdürülen Karadeniz Tahıl Girişimi'nden çekilmesinden bu yana bölgedeki güvenlik durumu konusunda gergin durumda.

İhracatın akışını sürdürme konusunda çaresiz kalan Ukraynalı bakan yardımcısı Oleksandr Kubrakov dün yaptığı açıklamada, gemilerin ülkenin oluşturduğu ve kendi kıyı şeridini ile güneydeki Bulgaristan ve Romanya'yı kucaklayan alternatif rota üzerinden hala ülkeye girip çıktığını söyledi.

Başbakan yardımcısı ayrıca koridorun Ağustos ayında başlatılmasından bu yana 3,3 milyon ton tarım ve metal ürünün ihraç edildiğini de iddia etti.

Küresel kuru yük sahipleri derneği INTERCARGO, dün yaptığı açıklamada, "korkunç" füze saldırısından "derin üzüntü ve endişe" duyduğunu açıkladı.

İNTERCARGO açıklamasında ayrıca; “Masum denizcilerin görev yaptığı dökme yük gemileri, savaş dışı gemilerin somut örneğini temsil ediyor ve onlara yönelik herhangi bir saldırı hem kınanacak hem de affedilemez. INTERCARGO, devam eden çatışmayla ilgisi olmayan ticari gemilerin herhangi bir düşmanca çatışmada piyon haline gelmemesi gerektiğinin altını çizmek zorunludur ve bu saldırının daha fazla cana mal olmaması büyük bir şanstır" diye vurguladı.

Broker Braemar tarafından yapılan analiz, Ukrayna'nın Karadeniz ticaretinde büyük oranda aşırı yük taşıyan gemilerin bulunduğunu gösteriyor.

Ukraine-dry

Braemar'ın Ukrayna ticaretinde incelediği gemilerin yarısından fazlası 15 yaşın üzerindeydi; bu da tüm dökme yük gemisi filosunun dörtte birinden daha azına denk geliyor.

Editör: Nermin İstikbal