Sanmar Tersaneleri,SAAM Towage'a yedinci römorkörünü teslim etti

Sanmar Tersaneleri, Panama Kanalı Sularında faaliyet gösteren dünyanın üçüncü büyük operatör römorkör filosuna katılan SAAM Towage'a yedinci römorkörünü teslim etti.

Römorkör, yeni sahipleri tarafından SAAM QUIBIAN olarak yeniden adlandırıldı. Sanmar'ın SAAM Towage'a teslim ettiği diğer altı römorkörden beşinin kardeşidir olan ikiz Z tahrikli römorkör, onlar gibi, Kanada merkezli ünlü deniz mimıı Robert Allan Ltd'nin Sanmar'a özel RAmparts 2400SX tasarımına dayanıyor.

SAAM Towage Panama Ülke Müdürü Matía de Luiggi şunları söyledi: “Bu, SANMAR'dan Panama'daki filomuza eklediğimiz üçüncü römorkör... Bu, zaten başarılı olan RAmparts 2400SX çok yönlü ve enerji verimli tasarımından ne kadar memnun olduğumuzu gösteriyor. Müşterilerimizden, pilotlarımızdan ve kaptanlarımızdan çok güzel geri dönüşler aldık. Kompakt tasarım ve güç, Panama Kanalı Sularında takdir edilmektedir.”

Sanmar'ın popüler RAmparts 2400SX serisindeki tüm modern römorkörler gibi, SAAM QUIBIAN'ın yüksek standarttaki makine otomasyonu, çevre üzerindeki etkisini azalıp, verimliliği en üst düzeye çıkarıyor.  

Sanmar Tersaneleri Ticari Direktörü Ruchan Civgin, “Enerji verimliliği ve çevre üzerindeki olumsuz etkileri en aza indirme ihtiyacı, hangi römorkörün satın alınacağını seçme konusunda haklı olarak giderek daha önemli faktörler haline geliyor. Sanmar'da sektörümüz için sürdürülebilir bir geleceğe giden yolda öncülük ediyoruz. Römorkörlerimizin sadece teknolojik olarak gelişmiş ve yenilikçi tasarımları ile değil, aynı zamanda tersanelerimizde çevreyi korumak için yapılan sıkı kontroller sayesinde. SAAM Towage gibi büyük bir operatörün modern bir filoda ihtiyaç duydukları gücü ve verimliliği sağlamak için bir kez daha bizi seçmesinden çok memnunuz.” dedi.

11,25 m kalıp genişliği, 4,38 m kalıp derinliği ve yaklaşık 5,7 m maksimum çalışma draftı ile 24,4 m LOA ölçen SAAM QUIBIAN, açık deniz gemileri için gemi elleçleme görevlerinin performansında maksimum verimlilik için tasarlanmış.

Her biri 1.600 dev/dak'da 2.100kW üreten iki Caterpillar 3516C ana motorla güçlendirilen SAAM QUIBIAN, 70 tonluk bir baba çekme ve minimum 12 knot serbest çalışma hızına ulaşabiliyor.

Römorkör, Amerikan Denizcilik Bürosu (ABS) gerekliliklerine göre şu notasyon için yapılmıştır: ✠A1, ✠AMS, FI-FI 1, Çekici Gemi, MLC Uyumluluğu, ✠ABCU, UWILD, QR, Sınırsız Hizmet. SAAM QUIBIAN'ın beş kız kardeşi SAAM VALPARAISO, SAAM PALENQUE, ALBATROS, HALCON lll, SAAM CONDOR'dur. Sanmar'ın SAAM Towage'a teslim ettiği diğer römorkör, yine Robert Allan Ltd.'nin Sanmar RAstar 2900SX'e özel tasarımına dayanan MATAQUITO ll'dir.

Editör: Nermin İstikbal