Rüzgar Türbini Üreticisi Siemens Gamesa 2.900 Çalışanını İşten Çıkardı

Dünyanın en büyük açık deniz rüzgar türbini üreticisinin, AB hükümetlerine ve düzenleyicilere, rüzgar endüstrisine enerji güvenliği ve zamanında enerji geçişi sağlamasını sağlamak için “basit önlemler” sağlama çağrısında bulunmasından üç gün sonra, şirket küresel operasyonlarında işleri kestiğini duyurdu.

İşten çıkarmalar dünya genelinde 2.900 çalışanı etkileyecek. Danimarka, 800 iş kaybıyla en büyük darbeyi alacak, onu 475 ile İspanya, 300 ile Almanya ve 50 kişiyle Birleşik Krallık izleyecek. Şirket, dünyanın diğer ülkelerinde daha fazla azalmanın planlandığını ve etkilenen tüm ülkeler için ayrıntıların üzerinde çalışıldığını söyledi. 

Siemens Gamesa, Avrupa'nın rüzgar sektörünü desteklemek için politika düzeyinde daha fazlasını yapması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Siemens Gamesa CEO'su Jochen Eickholt; "AB hükümetleri rüzgar türbini tedarik zincirini stratejik bir endüstri olarak ele almadıkça, Avrupa'daki enerji geçişi ulaşılamaz hale gelecek ve Avrupa rüzgar endüstrisinde küresel lider konumunu kaybedecek" dedi. 

Editör: Nermin İstikbal