Ukrayna'nın işgali ile ilgili yaptırımlar nedeniyle Rusya'daki müşterilere gönderilemeyen binlerce lüks araba Dünyanın en işlek ro/ro limanı olarak bilinen Zeebrugge Limanı'nda birikiyor.

8.000 lüks araç Belçika'da mahsur kaldı

Zeebrugge Limanı'ndan Rusya pazarına giden binlerce yaklaşık 8.000 lüks araç Belçika'da mahsur kaldı.

Alternatif pazarlar arayacağız

Zeebrugge araba terminali müdürü Marc Adriansens Euronews'e verdiği demeçte, "Gümrük burada kalmaları gerektiğini söyledi ve ihracatı engellendi. Ne kadar kalacaklarını bilmiyoruz. Tahminime göre, alternatif pazarlar arayacağız."

Bloomberg'e göre büyük ölçüde sembolik olarak görülen lüks araba yasağından en doğrudan etkilenen Avrupalı ​​otomobil üreticileri olsa da büyük bir kayıp söz konusu değil. Rus otomobil pazarının devasa olmadığından bahsedilirken, işgalden önce Rusya'nın ekonomisinin ABD'nin Teksas eyaletininkinden daha küçük olduğu ve bu yıl yaklaşık yüzde 10 küçülmesinin beklendiği belirtiliyor.

Bloomberg Intelligence analisti Michael Dean, "Tüm premium markalar için güçlü bir sipariş birikimi göz önüne alındığında, Rusya'ya yapılan herhangi bir ihracatın diğer pazarlara yönlendirilmesini bekliyorum." dedi.

Rus denizciliği giderek daha fazla zorlanıyor

Lüks otomobil yasağı, AB, İngiltere, ABD, Kanada ve Japonya tarafından Rus ticaretine uygulanan düzinelerce yaptırım önlemi arasında yer alıyor. Bunlar, çoğu Rus bankasıyla yapılan finansal işlemlere ilişkin kısıtlamaları, Rusya'nın en büyük devlete ait işletmelerinden bazılarıyla iş yapma yasaklarını ve belirli mal ve hizmetlere yönelik çok çeşitli sektörel yaptırımları içeriyor. En büyük altı deniz taşımacılığı şirketlerinden beşi (insani ve gıda sevkiyatları hariç) Rus limanlarına hizmet vermeyi durdurdu ve Rus denizciliği parça, sigorta ve liman erişimi bulmakta giderek daha fazla zorlanıyor.

Editör: TE Bilişim