Ukrayna'nın Odesa limanı Liberya bayraklı Kmax Ruler isimli ticaret gemisine Rus füze saldırısında Ukraynalı pilot öldü üç Filipinli denizci yaralandı,

bez-imeni-26

Rus işgalciler, Odesa bölgesindeki limana giren Liberya bayraklı dökme yük gemisi KMAX Ruler'a (IMO: 9436642) füze saldırısı düzenledi. Çarpmanın etkisiyle köprüüstünde  bulunan Ukraynalı kılavuz kaptan hayatını kaybetti.

Güney Ukrayna Savunma Kuvvetleri tarafından verilen bilgiye  göre Ruslar, Odesa bölgesindeki limanlardan birine doğru Kh-31P anti-radar füzesi fırlattı.

Mısır ile Yunanistan arasında Yüksek İşbirliği Konseyi kuruldu Mısır ile Yunanistan arasında Yüksek İşbirliği Konseyi kuruldu

Güney Savunma Kuvvetleri, "Füze, limana girdiği anda Liberya bayrağı altındaki sivil bir geminin üst yapısına çarptı." açıklamasını yaptı.
Çarpmanın sonucunda mürettebattan Filipinler vatandaşı olan üç kişi yaralandı. Bunlardan biri hastaneye kaldırıldı. Kılavuz kaptan yaşamını yitirirken başka bir liman çalışanı da yaralandı.

photo_2023-11-08_19-38-50-2

photo_2023-11-08_19-38-50-3

Bu, Rus işgalcilerin Karadeniz'deki sivil gemilere ilk saldırısı değil. Ukrayna Toplumsal Kalkınma, Bölgeler ve Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov'a göre özellikle Temmuz ayında 9 gün içinde Ruslar bombardımanla beş gemiye zarar verdi.

Yine geçtiğimiz günlerde Ukrayna Güney Savunma Kuvvetleri basın merkezi başkanı Nataliya Humenyuk, gemilerin "tahıl koridoru" boyunca ilerlediği bölgeye işgalcilerin her gün hava bombası attığını belirtti.

7 Kasım günü Rus birliklerinin Donetsk bölgesindeki sivil halka uçak, Grad roketatarları ve toplarla 7 kez ateş açtı, 1 kişi hayatını kaybetti.

Ayrıca işgalciler düzenli olarak Dnipropetrovsk bölgesinin Nikopol bölgesini ağır toplarla bombalıyor, bu da sık sık yaralanmalara ve yıkıma neden oluyor.

Editör: Fulya Tekin