Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle birlikte Batılı devletlerin yaptırımlarına maruz kalan ve devasa yatı “Eclipse” ile bir süredir Marmaris'te bulunan Rus milyarderler Roman Abramoviç'in Bodrum'da otel baktığı iddia edildi.

İngiliz hükümetinin el koyduğu Chelsea Futbol Kulübü'nün eski sahibi, Rus iş insanı Roman Abramoviç'in 163,5 metre uzunluğunda, 23 metre genişliğindeki 1,2 milyar dolarlık yatı 'Eclipse', önceki gün Marmaris açıklarında görüntülendi. Görkemli yat kilometrelerce uzaklıkta belli olurken mega yatı görenler fotoğraf çekmek için birbirleriyle yarıştı. Roman Abramoviç ise önceki Bodrum’daki Amanruya oteli’ne gelerek gün boyu odasından çıkmadı. Ünlü iş adamının Bodrum’da otel baktığı öğrenildi.

Öte yandan Rus milyarderin geçtiğimiz aylarda kamuoyunda “Adnan Hoca” olarak bilinen Adnan Oktar’ın Çengelköy sırtlarındaki kiraladığı villayı satın aldığı iddia edilmişti. Sabah gazetesinin iddiası doğrultusunda villa 190 milyon TL’ye satışa sunulmuş ancak satış fiyatı belirtilmemişti.

Abramoviç’in İstanbul’da yerleştiği tek villa ise bu değil. Geçtiğimiz sene yine kamuoyunda Abramoviç’in İstanbul Boğazı’nda bulunan Feyyaz Toker Yalısı’nın kiraladığı iddia edilmişti. Ekonomi gazetesinin haberine göre Abramoviç, Ahmet Okumuş’un sahip olduğu yalıya yaklaşık 50 bin dolar kiralama bedeli ödedi.

ROMAN ABRAMOVİÇ KİMDİR

Rus milyarder Roman Abramoviç, kamuoyunda yaygın olarak İngiliz futbol kulübü Chelsea’nın eski sahibi olarak biliniyor. Abramoviç, 2019 yılının Forbes listesine göre 12,9 milyar Amerikan doları olarak tahmin edilen servetiyle, İsrail'in en zengin ikinci, Rusya'nın en zengin on birinci ve Portekiz'in en zengin birinci kişisi oldu. Yine 2019 verilerine göre dünyanın en zengin 120. Kişisidir. 1999-2013 yılları arasında Çukotka'da okullar, hastaneler ve altyapı inşa etmek için 2.5 milyar dolardan fazla bağışla, yaşayan diğer Ruslardan daha fazla bağışta bulunmuştur. Yahudi Kültürü ve Dini Forumu tarafından son 20 yılda Rusya, ABD, İngiltere, Portekiz, Litvanya, İsrail ve başka yerlerdeki Yahudi davalarına 500 milyon dolardan fazla katkısından dolayı tanındı.

Rusya'nın 24 Şubat 2022 tarihinde Ukrayna'yı işgal hareketine başlaması sonucu birçok Rus iş insanının Avrupa'daki faaliyetleri sonlandırıldı. İngiliz futbol takımı Chelsea'nın sahibi Roman Abramovic, ülkeye girişi yasaklanmadan önce yönetimi divan kuruluna devrederek kulübü satışa çıkardığını açıklamıştı.

MAL VARLIĞI

Roman Abramovic, 'Eclipse' (165 m) adında dünyanın en büyük yatına sahip. 'The Bandit' adlı 30 kişilik yemek salonu, lavaboları, altın kaplamalı mutfağı olan Boeing 767 jeti bulunuyor. Ayrıca iki adet helikoptere sahip.

Başta 'Maybach' limuzin olmak üzere hepsi zırhlı olan otomobil filosuna sahip olmasının yanı sıra Londra'da Eaton Meydanı'nda 6 katlı bir evi var. Ayrıca Moskova, Cote d'Azur, İspanya ve İsrail gibi ülkelerde çok sayıda mülkleri var.

2005 yılında Londra'da açık artırmayla satışa çıkan İtalya'nın Toskana bölgesindeki San Miniato kasabası yakınlarında bulunan 850 gramlık trüf siyah mantarı, 28 bin pound'a satın aldı.

patronlardunyasi.com

Editör: Nermin İstikbal