Bir balıkçı gemisi, Kamçatka Yarımadası açıklarında kötü hava koşullarında karaya oturdu ve   yerel sakinler için bir Noel hediyesi bıraktı: kovalar dolusu yengeç

Balıkçı gemisi Ostrovnoy-5 , Kuril zincirinin kuzeydoğu ucundaki uzak bir ada olan Paramushir kıyılarında demirlemişti. Kötü hava koşullarında gemi demir atmaya başladı. Kaptan karaya oturmamak için yeniden pozisyon almaya çalıştı, ancak bu çaba başarılı olmadı ve gemi sancak tarafında karaya oturdu. 

Yoğun karda, düşük görüş mesafesinde ve şiddetli rüzgarda, 13 mürettebatın tamamı iki cankurtaran salına binmeyi başardı. Aynı filodaki ikinci bir gemi olan Ostrovnoy-12 olay yerine ulaştı ve mürettebatı güvenli bir şekilde gemiye çıkardı.

Ostrovnoy-5, 15 tonluk bir yengeç yükü taşıyordu ve yakalanan avın bir kısmının yandan boşaltıldığı görülüyor. Severo-Kurilsk yerleşiminden yerel sakinler, kızakları ve kar motosikletlerini kullanarak gemiden boşaltılan yengeci toplamak için bölgeyi ziyaret ettiler. 

Gemi için kurtarma planları beklemek zorunda... Kuzey Kuril Adalarında oldukça sert bir hava hakim ; 60 knot'luk sürekli rüzgarlar, yoğun kar, düşük görüş mesafesi ve 13 fit veya daha fazla dalgalar... 

Editör: Nermin İstikbal