Poesia, bu yıl İzmir'e 80 bin yolcu taşıyacak

Arkas Holding ortaklığıyla 2005'ten bu yana Türkiye'ye sefer yapan dev gemi, basın mensuplarına tanıtıldı.

Akdeniz'in en büyük kruvaziyer operatörü MSC Cruises'e ait MSC Poesia'nın 7 gecelik yaz programları başladı. Geçtiğimiz yıl suya inen 3 bin 13 kişilik MSC Poesia gemisi, 22 Nisan-14 Ekim 2009 tarihleri arasında her hafta salı günü İzmir'e, çarşamba günü ise İstanbul'a uğradıktan sonra Ege ve Adriyatik turu yapacak.Arkas Holding ortaklığıyla 2005'ten bu yana Türkiye'ye sefer yapan MSC Cruises'in MSC Poesia gemisi, yabancı turistlerin yanı sıra İzmir ve İstanbul'dan da yolcu alacak.

Gemi, İzmir, İstanbul, Katakolon, Dubrovnik, Bari ve Venedik rotasıyla Akdeniz'de gezinti yapacak. İsim annesi ünlü İtalyan sanatçı Sophia Loren olan MSC Poesia ile bu yaz İzmir'e 80 bin turist gelecek. MSC Cruises Türkiye Mali İşler Müdürü Fatih Mehmet Sarıoğlu, dün sabah saatlerinde İzmir Limanı'na demir atıp öğleden sonra İstanbul'a hareket eden MSC Poesia gemisini basın mensuplarına tanıttı.

Her hafta yaklaşık 3 bin turistin İzmir ve çevresine düzenlenen turlar sayesinde Ege'nin tarihi ve doğal güzelliklerini görebileceğini ifade eden Sarıoğlu, turistlerin kente ve bölgeye kazanç da getireceğini vurguladı. 2008 yapımı gemi, 293.8 metre uzunluğunda ve 15 kat yüksekliğinde. Geminin dev gövdesinde 3 bin 13 yolcunun konaklayabileceği 809'u balkonlu, 1275 kabin yer alıyor. Her birinde ayrı etkinliğin yapıldığı 22 bin metrekare yaşam alanı, biri çocuklara ayrılmış 3 yüzme havuzu, fitness-dinlenme alanları, koşu parkuru, sauna, Türk hamamı, jakuziler, 4 restoran, ikisi açık havada 10 bar, 3 katlı 1250 kişilik tiyatro salonu, gece kulüpleri ve alışveriş mekanları da yolcuların hizmetine sunuluyor.

Editör: TE Bilişim