Açık denizde kurulacak rüzgar çiftliklerini desteklemek için gemilere olan talebin artmaya devam ediyor.

P&O Maritime Logistics, şirketin mevcut çok taşımalı gemilerinden birini, rüzgar çiftliği inşasını desteklemek için tasarlanmış kablolu bir gemiye dönüştürme planlarını duyurdu.

Şirkete göre gemi, özel açık deniz gemilerinden oluşan filosunda türünün ilk örneği olacak ve sürdürülebilirliğe odaklanacak şekilde tasarlanacak.

P&O Maritime, 2024'ün üçüncü çeyreğinde faaliyete geçecek olan geminin açık deniz rüzgar endüstrisinin gereksinimlerini karşılamak için benzersiz yeteneklere sahip olacağını ifade ediyor.

Gemi, yüksek manevra kabiliyetine sahip bir gemi olmasının yanı sıra, yeşil metanol yakıtı ve sıfır emisyon operasyonları için hazır olacak düşük yakıt tüketimli bir tahrik düzenine sahip olacak. 

P&O Maritime Logistics CEO'su Martin Helweg, “Gemimizin dönüşümü gerçek bir adım değişikliğidir.  Bu, mevcut hizmetlerimizi ve ürünlerimizi daha özel bir teklife genişletmenin yanı sıra, sektörümüzün karbondan arındırılmasına da olumlu bir katkı sağlayabileceğimiz anlamına geliyor. Mevcut bir gemiyi başka bir amaca uygun hale getirerek, sektördeki artan talebe ayak uydurmak için bu özel ürünün ömrünü oldukça önemli ölçüde uzatabiliyoruz."dedi.

Editör: Nermin İstikbal