Pîrî Reis Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından, Medeni Hukuk Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Hulki CİHAN tarafından “Kira Sözleşmelerinden Kaynaklanan Güncel Hukuki Sorunlar” konulu bir bilimsel etkinlik düzenleniyor.  

14 Nisan Cuma günü saat 12.00’de, Pîrî Reis Üniversitesi Tuzla Deniz Kampüsü’nde gerçekleştirilecek olan etkinliğe ayrıca online katılım imkanı da mevcuttur.

ALİHULKİCİHANETKİNLİKAFİŞİ

Konu ile ilgili Piri Reis Üniversitesinden yapılan duyuru şu şekildedir:

"Bilindiği gibi, özellikle son dönemlerde gayrimenkul piyasasının hareketlenmesi, gayrimenkul fiyatlarının aşırı yükselmesi, taşınmaz kira sözleşmelerinde birtakım uygulama sorunları doğurmaktadır. Bunların dışında, kira sözleşmelerinin sona ermesi, kira bedelinin uyarlanması gibi konular da yıllardan beri problemli alanlar olarak bilinmektedir. Özellikle son yıllardaki yasal gelişmeler uyarınca ortaya çıkan uyuşmazlıklara ilişkin tespitlerin ve çözüm önerilerinin masaya yatırılması önem arz etmektedir. Bu kapsamda, Pîrî Reis Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından 3 yıldır düzenli olarak gerçekleştirilen aylık bilimsel etkinlik programları kapsamında bu ay, Medeni Hukuk Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Hulki CİHAN tarafından “Kira Sözleşmelerinden Kaynaklanan Güncel Hukuki Sorunlar” konulu bir bilimsel etkinlik düzenlenecektir. Etkinlik, 14 Nisan Cuma günü saat 12.00’de, Pîrî Reis Üniversitesi Tuzla Deniz Kampüsü’nde gerçekleştirilecek olup, etkinliğe ayrıca online katılım imkanı da mevcuttur."

Editör: Nermin İstikbal