Piri Reis Üniversitesi, Hukuk Fakültesi, Deniz Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi Bilimsel Etkinlikler Programı kapsamında Prof. h.c. Dr. Bülent SÖZER' tarafından verilen "Zaman Çarteri Sözleşmesi ve Uygulaması" konulu konferans düzenlendi.

Üniversitenin seminer salonunda düzenlenen konferansa Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sezer Ilgın, Deniz Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Samim Ünan, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden öğretim üyeleri, öğrenciler ve konuk izleyiciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Dekan Prof. Dr. Sezer Ilgın; 2012 yılından yürürlüğe giren 6102 Sayılı TTK'nın sektörde önemli bir karışıklığa çözüm getirmeyi amaçladığını belirtti. 

Daha önce gemi kira sözleşmeleri ile çarter sözleşmeleri arasında kanunda bir ayrım bulunmadığına değinen Prof. Ilgın, çoğu zaman kiralayanın geminin ticari yönetimini mi yoksa teknik yönetimini de mi üstlendiğinin belirlenmesinin uyuşmazlıkların çözüme bağlanmasında sıkıntılı süreci oluşturduğuna değindi. 

Daha sonra Çarter Sözleşmeleri konulu sunumunu yapan Prof. h.c. Dr. Bülent Sözer, yeni kanunun çözüm getirmeyi amaçladığı konularda hala bazı eksiklikler bulunduğuna değindi. 

Editör: Fulya Tekin