Kruvaziyer sektörü, pandemiden önceki 2019'a benzer seviyelerde bir yıl olacağına inanılan sezona hazırlanıyor. 

Karnaval tarafından satılan 24 geminin birçoğu hizmete geri dönmeyi beklerken, diğerleri hurdaya satıldı. Gemilerden ikisi, yakında hizmete dönecekleri beklentisiyle Yunanistan ve Çin'de yeni alıcılar buldu.

Satın almayı duyuran Celestyal'in CEO'su Chris Theophilides, "Geçtiğimiz birkaç yıldaki küresel olaylar büyüme planlarımızı duraklatmış olsa da, olumlu sektör görünümü ve önümüzdeki sezon için güçlü rezervasyonlar, Celestyal'e filomuzu yeni gemilerle yenileme sürecini yeniden başlatma fırsatı veriyor. Geminin eklenmesinin, şu anda iki küçük, eski yolcu gemisini işleten şirket için premium ve balkon kamaralarında önemli bir artış sağlayacağını söyledi." dedi.

Kruvaziyer şirketi, hizmete dönüşü için herhangi bir tarih verilmeyen geminin yaklaşık 21 milyon dolarlık bir yenileme ve teknik bakım revizyonundan geçeceğini ve adını Celestyal Journey olarak değiştireceğini söyledi.

Bu, Celeystal'ın pandemi sırasında satılan gemileri satın alarak genişlemeye yönelik ikinci çabasına işaret ediyor. 2020'de şirket, eski Costa NeoRomantica'yı (1993'te inşa edilen 53.000 brüt ton) satın aldı ve adını Celeystal Experienceolarak değiştirdi. Ancak, pandemi nedeniyle finansal olarak zorlanan kruvaziyer şirketi, gemiyi birkaç ay sonra hurdaya sattı. 

Sektör gözlemcileri, kruvaziyer şirketinin yeniden finansmanı tamamladıktan sonra filosunu modernize etmeye çalışacağını umuyordu.

Bakım için tersaneye gelen eski Deniz Prensesi (Zhoushan Xinya Tersanesi)

Carnival Corporation tarafından kullanımdan kaldırılan gemilerden bir diğeri, Fincantieri tarafından inşa edilen ve Princess Cruises tarafından 1998 yılında tanıtılan eski Sea Princess (77.500 brüt ton) da hizmete geri dönmeye hazırlanıyor. 

Dream olarak yeniden adlandırılan gemi, iki ay sürmesi beklenen bir onarım ve bakım projesine başlamak için 12 Şubat'ta Zhoushan Xinya Tersanesi Şirketi'nin tesisine geldi. Çin'in COVID-19 ile ilgili seyahat kısıtlamalarını kaldırmasıyla yeni şirketin gemiyi hizmete girecek şekilde konumlandırması bekleniyor. 

Editör: Nermin İstikbal