MSC'ye kiralanan bir konteyner gemisi, Panama Kanalı'nın Pasifik Okyanusu terminaline yakın Balboa, Panama'daki terminale varmak üzereyken makine dairesinde yangın çıktığını bildirdi.

Pasifik Erişim Kanalında kanala giden trafik etkilenirken, yangına cevap veren iki itfaiye botu geminin manevrasına yardımcı oldu.

Panama Kanalı Otoritesine göre başka bir dökme yük gemisinin de olay sırasında olası küçük bir çarpışmaya ilişkin yerel raporlarla "etkilendiği" bildirildi.

11.000 TEU'luk Cape Kortia , Peru, Callao'daki son ziyareti de dahil olmak üzere Güney Amerika limanlarından bir yolculuğun ardından Panama'ya varıyordu. 

No se reportaron heridos tras este incidente.

134.869 dwt'lik gemi, makine dairesinde yangın çıktığını bildirdiğinde PSA Puerto Panama Dış Hatlar Terminali'ne doğru manevra yapıyordu.

 Video, gemiden yükselen dumanı gösteriyor.

İnsanlar olayı filme almak için su kenarına akın ederken, Amerika Köprüsü'nden geçen arabalar köprüden yoğun bir duman çıktığını bildirdi.

Cape-Kortia-Senan-Panama-2

Römorkörler gemiyi nakliye kanalından (SENAN) hareket ettirirken, SENAN itfaiye ekipleri müdahale etti.

Raporlar, geminin Panama Kanalı Otoritesinden römorkörler ve Panama Ulusal Havacılık Servisi'nden (SENAN) itfaiye ekiplerinin müdahale etmesinden önce kontrolü kaybettiğini söyledi. Yunanistan'ın Costmare Shipping şirketine ait olan ve 300 metre uzunluğundaki Cape Kortia , muhtemelen ikinci bir gemiye çarptı. 

Panama medyası, gemiyi yine Balboa'daki terminale giden bir dökme yük gemisi olan Ernst Oldensoff (38.300 dwt) olarak tanımlıyor.

Panama Kanalı Otoritesi, herhangi bir yaralanma olmadığını ve trafiğin kanal boyunca normal bir şekilde ilerlediğini bildirdi.
 

Editör: Nermin İstikbal