Türkiye 6 Şubat tarihinde güne deprem ile uyandı. Yaşanan 7,7 ve 7,6'lık depremler ile 10 ilde büyük yıkımlar oluştu. Birçok bölgeyi etkileyen depremde enkaz çalışmaları sürerken can ve mal kaybına ilişkin açıklamalar yapılmaya devam ediyor. Yaşanan deprem sonrasında iş dünyası seferberlik ilan etti.

Deprem bölgelerine bugüne kadar 10 milyon TL değerinde yardım ulaştırdığını bildiren Palmali Holding, afet bölgelerine yönelik yardımları yetkili kurumlarla koordinasyon içerisinde organize ettiğini açıkladı.

Palmali Holding'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Palmali Holding olarak Kahramanmaraş merkezli 10 şehrimizi etkileyen deprem felaketi karşısında ilk andan itibaren var gücümüzle çalışıyoruz. Afet bölgelerimize yönelik yardımları yetkili kurumlarla koordinasyon içerisinde organize ediyoruz. 

Depremden etkilenen bölgelerdeki arama kurtarma çalışmalarında kullanılması ve depremzedelerin öncelikli ihtiyaçlarının karşılanması için yiyecek, içecek, giyecek, battaniye, ilaç, kuru gıda, ekmek, su, çocuk bezi, gibi temel ihtiyaçlardan oluşan 10 milyon Türk lirası değerinde yardım tırlarını organize ederek deprem bölgesine naklediyoruz.

Ayrıca deprem bölgelerinde afetzedelerimize sıcak yemek sunmak için seyyar mutfaklarımızı devreye alarak bölgede sıcak yemek teminini ve dağıtımının yapılmasını sağlayacağız. 

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar; bölgede görevli olan tüm ekiplere ve halkımıza kolaylıklar diliyoruz. Arama kurtarma çalışmalarına destek vermek için dünyanın değişik ülkelerinden gelen ekiplere ayrıca teşekkürlerimizi sunarız. 

Bu zor günleri dayanışmayla birlikte aşmak için tüm olanaklarımızı seferber etmeye devam edeceğiz ve yaralarımızı hep birlikte saracağız.

palmali7

palmali5

palmali6

palmali4

palmali3

palmali2

palmali

palmali1

Editör: Nermin İstikbal