İstanbul'da ADKG Projesi'nin birinci gemisi Akhisar ve ikinci gemisi Koçhisar'ın denize indirilmesi ile Pakistan MİLGEM Projesi kapsamında Pakistan Silahlı Kuvvetleri için üretilen dört gemiden ilki olan PNS Babur için teslim töreni gerçekleştirildi.

İstanbul'da Türk Deniz Kuvvetleri Açık Denizler Karakol Gemileri (ADKG) Projesi'nin birinci gemisi Akhisar ve ikinci gemisi Koçhisar'ın denize indirilmesi ile Pakistan MİLGEM Projesi kapsamında Pakistan Silahlı Kuvvetleri için üretilen dört gemiden ilki olan PNS Babur'un teslimine ilişkin tören gerçekleştirildi.

İstanbul Tersanesi Komutanlığı'ndaki törene, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Pakistan geçici hükümet Savunma Bakanı Anvar Ali Hayder, Savunma Sanayi Başkanı Haluk Görgün, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Pakistan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Muhammad Amjad Khan Niazi ve İstanbul Tersanesi Komutanı Tuğamiral Recep Erdinç Yetkin katıldı.

Bakan Güler: Savunma sanayi alanındaki projelerimiz işbirliğimizin önemli sac ayaklarından birisi

Milli Savunma Bakanı Güler, törende yaptığı konuşmada Pakistan MİLGEM Projesi çerçevesinde İstanbul ve Karaçi tersanelerinde dört korvetle iki açık deniz karakol gemisinin eş zamanlı olarak inşasının Cumhuriyet tarihi ve savunma sanayi adına bir ilk olduğunu kaydederek, bu başarının haklı gururu ve heyecanını yaşadıklarını söyledi. Güler, Türkiye ve Pakistan arasında kökleri tarihin derinliklerinden gelen güçlü dostluk ve kardeşlik bağları bulunduğunu, bu yakın dostluk ve kardeşlik anlayışının bugün de ülkeler arasındaki çok yönlü işbirliğine ve mükemmel ilişkilere zemin hazırladığını, ortak geleceğe yön verdiğini vurguladı.

Editör: Nermin İstikbal