'Otomasyona rağmen denizciler deniz taşımacılığı için hayati önem taşıyor'

Küresel denizciliğin dijitalleşmesi ve otomasyonu kaçınılmazdır, ancak bazıları için bu, Filipinler gibi işgücü sağlayan bir ülke için bir dezavantaj olabilir.

Denizcilik endüstrisi için yeni teknolojinin gelişi başladı ve tam otomatik gemiler, iletişim ve yapay zekanın (AI) kullanımı gemilerde çalışan sıcak gövdelerin yerini alabilir. Bu, 400.000'den fazla kayıtlı denizciye sahip olan ve bir kerede küresel ticareti yapan gemilerin yarısından fazlasına mürettebat sağlayan Filipinler'in pek hoşuna gitmeyen bir senaryo.

Wallem Group başkanı Nigel Hill, bu multimilyon dolarlık gemileri yöneten denizcilerin hala her zamanki gibi vazgeçilmez olduğunu ve ihtiyaç duyulmaya devam edeceğini söyleyerek, endüstrinin insanların işlerini makinelere kaptıracağı korkusunu hafifletti.

Bir e-posta adresiyle kaydolarak, Hizmet Koşullarını ve Gizlilik Politikasını okuduğumu ve kabul ettiğimi onaylıyorum.
Hill kısa süre önce, Wallem Group tarafından Westminster Seafarer Management Philippines Inc. ile birlikte denizcileri yalnızca Wallem'e ait gemiler için eğitmek üzere kurulan Wallem Denizcilik Eğitim Merkezi'nin açılışı için ülkedeydi.

Bu gelişin kaçınılmaz olmasına rağmen, hala gelecekte olduğuna ve gemilerin her zaman gemide insanlara ihtiyaç duyacağına inanıyor.

Hill, "Kesinlikle zorluklar olacak, ancak tam otomasyonun hala oldukça uzakta olduğunu düşünüyorum. Bu konuda medyada çok fazla ilerleme kaydedildiğini biliyorum ve hâlâ çok sayıda denizciyi istihdam ediyoruz." söz konusu.

"Rolleri uzun yıllar boyunca hala gerekli olacak. Kontrollü bir ortamda otomatik gemiler fikri uygulanabilir" diye ekledi.

Hill, daha uzun nakliye mesafelerinin, derin deniz balıkçılığının ve karmaşık diğer kargoların otomatikleştirilmesinin hala zor olduğunu söyledi.

Wallem Group başkanı için gemideki denizcilerin yerini alan denizciliğin tam otomasyonu ve dijitalleştirilmesi "hala bir tehdit değil".

Dünyanın en büyük gemi yönetim şirketlerinden biri olan Wallem Group'un mevcut 7.000 denizci havuzu var ve bu sayının 2.500'ü Filipinli.

Hill, işlettikleri gemiler için kiraladıkları denizcilere güveninin tam olduğunu söyledi.

Hill, eğitime olan bağlılığın "uzun süre değişmeden kaldığına" dikkat çekti.

"Bence Wallem'in gereksinimleri geçmişte olduğu kadar yüksek şimdi. Gereksinimlerin çok değiştiğini söyleyemem. Yıllar önce olduğu kadar bugün de sıkı olduğunu söyleyebilirim. "

Hill, günümüzde denizcilerin, gemilerin otomatik ve bir dereceye kadar insansız hale getirildiği yeni teknolojilere iyi uyum sağladığına inanıyor.

"Genel olarak konuşursak, yeni teknikler hakkında bilgi edinmek için bir istek var ve kesinlikle, yeni denizcilerin gelmesiyle birlikte, endüstrinin eski üyelerinden çok daha fazla teknoloji meraklısı. Ama her şeyden anlıyorum ki, denizciler tüm yeni dijital zorluklara oldukça iyi uyum sağlıyorlar."

Kilitlemenin ve Covid-19 pandemisinin küresel nakliye topluluğu üzerindeki etkisine gelince, Hill, Wallem'in diğer nakliye şirketleri gibi vurulduğunu söyledi.

"Denizcilik endüstrisinde yer alan diğer tüm şirketler üzerinde olduğu gibi Wallem üzerinde de büyük bir etkisi oldu. Zirveye ulaştığı sırada en bariz olan şey, küresel topluluk tarafından denizciliğin yolculuklar ve seyahat olarak yaşamları için öneminin farkına varmasıydı. etkilenir" dedi.

(Kaynak: Manila Times)

Editör: CAHİT İSTİKBAL