OOCL, Chevron tarafından sağlanan biyoyakıt ile deneme seferini tamamladı

ORENT Overseas Container Line, Chevron Singapore Pte Ltd tarafından sağlanan deniz biyoyakıtını kullanma denemesini tamamladı.

OOC, filosunda biyoyakıt kullanımını ilk kez denedi.

24 Haziran 2022'de 4578-TEU OOCL Yokohama, Singapur Limanı'ndan Chevron tarafından sağlanan 1999,3 metrik ton B22 deniz biyoyakıtı ile yakıt aldı.

41 günlük deneme seferi 5 Ağustos'ta sona erdi ve OOCL'nin Güneydoğu Asya-Avustralya ağındaki A1 hizmetinde konuşlandırıldı.

Gemi Singapur'da gidiş-dönüş yolculuğuna başladı, bazı Avustralya limanlarını aramak için güneye gitti ve ardından Singapur'a döndü.

Chevron Singapur tarafından sağlanan biyoyakıt, VLSFO'da yüzde 22'lik bir bileşen olarak ISCC sertifikalı Kullanılmış Yemeklik Yağ Metil Ester ile harmanlanmıştır.

"Denemenin olumlu sonuçlarından çok memnunuz". OOCL COO Kenny Ye, biyoyakıtların, denizcilik endüstrisinin hem gelecekteki yasal gereklilikleri karşılamasını hem de karbonsuzlaştırmaya geçişle daha da ilerlemesini sağlamak için en güvenilir seçeneklerden biri olarak kabul edildiğini söyledi.

"Bu denemenin başarısı, OOCL'ye gemilerinde sürdürülebilir biyoyakıt kullanmanın fizibilitesi konusunda kesinlik sağlıyor ve bu da karbondan arındırma yolculuğumuzun sonraki adımlarında bize daha fazla netlik sağlıyor."

Chevron Ürün Tedarik ve Ticaret başkan yardımcısı Frankie Lee şunları söyledi: 'Chevron, bölgedeki deniz biyoyakıt işimizi büyütmeye çalışırken, OOCL ile biyoyakıt denemesinin başarısından memnunuz.

Chevron, biyoyakıtlar da dahil olmak üzere daha düşük karbonlu çözümler sağlamak için önemli armatör müşterileriyle ortaklık kurmaya kararlıdır. Küresel Denizde Karbonsuzlaştırma Merkezi (GCMD) ile ortak olarak, Singapur'daki biyoyakıt ortamının geliştirilmesinde aktif bir rol oynayacağız.'

Editör: Fulya Tekin