Nijerya Donanması Cuma günü yaptığı açıklamada, 31 ülkenin donanmasını içeren çok uluslu ortak bir deniz tatbikatına 10 savaş gemisi ve iki helikopterle katıldığını açıkladı. Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı, Koramiral Yardımcısı Awwal Gambo, “Obangame Express 2022” isimli atbikatın açılışını yaptı.

Gambo'ya göre, tatbikat Gine Körfezi'ndeki güvenliği artırmayı ve bölgesel blok ve müttefik ülkeler içindeki donanmalarla sinerjiyi artırmayı amaçlıyor.

Nijerya Donanması, Nijerya karasularında ve Gine Körfezi'nde gerçekleşen tatbikatın 18 Mart'ta sona ereceğini söyledi.

“Obangame Express'' Tatbikatı bölgesel deniz güvenliği için işbirliği yapma ihtiyacından doğan yıllık çok uluslu bir deniz tatbikatı olduğu belirtilirken tatbikata katılacak ülkelerden bazıları şu şekilde; Angola, Belçika, Benin, Brezilya, Yeşil Burun Adaları, Kamerun, Kanada, Fildişi Sahili, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Ekvator Ginesi, Fransa, Gabon, Gambiya, Gana, Gine ve Gine-Bissau, İtalya, Liberya, Fas, Namibya, Hollanda, Nijer, Nijerya, Polonya, Portekiz, Kongo Cumhuriyeti, Sao Tome & Principe, Senegal, Sierra Leone, Togo, Amerika Birleşik Devletleri ve Danimarka'nın yanı sıra Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu ve Orta Afrika Devleti Ekonomik Topluluğu da katılıyor.

Nijerya donanmasından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; ''Obangeme tatbikatı, Nijerya Donanması'na dost donanmalarla birlikte çalışma fırsatı sunuyor"

Editör: TE Bilişim