İMEAK DTO Kocaeli Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Doğusel'in sahibi olduğu TRX Gemi İnşaat Firmasının Norveç inşa ettiği NB101 gemisi operasyonlarına başlayacak.

İMEAK DTO Kocaeli Şubesi  Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Doğusel'in sahibi olduğu TRX Gemi İnşaat Firmasının Norveçli AQS firması için inşa ettiği, tamamen elektrikli veya hibrit yapabilme kabiliyetine sahip NB101 gemisi bu ay teslim ediliyor. Türünün ilk ve benzersiz örneği NB101, Norveç'in kuzeyinde Finmark'da operasyonlarına başlayacak.

Okulda öğrenciler çelik ve fiber tekne üretiyor Okulda öğrenciler çelik ve fiber tekne üretiyor

NB10

Yüksek teknoloji ile donatılmış olan gemiye teknik ziyaret gerçekleştiren Körfez Ticaret Odası'ndan tam destek geldi. Ziyarette, Körfez İlçe Kaymakamı Uğur Kalkar, Yönetim Kurulu Başkanı Recep Öztürk, Yönetim Kurulu Üyeleri, İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Üyeleri ve İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Doğusel bulundu.

nb101

Ziyaretin ardından Körfez Ticaret Odasından NB101 Projesine ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Gemi 18,5 m tam boy ve 12 m genişliğe sahip katamaran formunda olup balık çiftliği servis gemisi teknesi olarak çalışacak şekilde yüksek teknoloji ile donatılmış. 1200 kwh (12 adet elektrikli otomobil pil kapasitesine eş) kurulu pilleri sayesinde, gece limanda bağlı iken sahilden şarj edip 8 saat elektrikli operasyon yapma kabiliyetine sahip. Sofistike güverte ekipmanları sayesinde halat operasyonları, çeki ve yedekleme ayrıca demirleme operasyonları yapabilmektedir. Birbirinden bağımsız yedekleme özelliğine sahip gelişmiş DC ana panoları ile birlikte bu operasyonları 0 emisyon ile tamamen elektrikli veya hibrit yapabilme kabiliyetine sahip. Böylece türünün ilk ve benzersiz özellikleri sahip olduğu bir gemi olup bu ay içerisinde teslim edilecek ve Norveç'in kuzeyinde Finmark'da operasyonlarına başlayacak. Bu ileri düzey mühendislik çalışmasını ortaya çıkartan TRX firmamızı kısa zamanda yeni katma değerli çalışmalar ortaya koyarak ilçemize değer katmaya devam etmelerini dileriz."

Editör: Nermin İstikbal