Dünyanın en büyük konteyner hatlarından birinin sahibi  Mediterranean Shipping Co (MSC), Fransız lojistik şirketi Clasquin  için teklifte bulundu. 

Clasquin, Paris'te kayıtlı bir hava ve deniz taşımacılığı yapan lojistik şirketi. 

MSC, şirketin en büyük iki hissedarına, satış yapıp yapmama konusunda karar vermeleri için gelecek yılın ilk çeyreğinin sonuna kadar süre verdi. MSC, teklifini şirketin 325 milyon Euro (351 milyon ABD Doları) tutarındaki kurumsal değeri temel alarak  verdiğini açıkladı..

Geçen yıl 36,2 milyar Euro net kâr açıklayan MSC, son dönemde büyük ölçekte lojistik altyapısı satın alıyor. 

Geçtiğimiz ay, İtalya'daki limanlar ile Avrupa'nın geri kalanı arasındaki yük taşımacılığı lojistik ağını genişletmek için İtalya'nın devlet tarafından işletilen Ferrovie dello Stato Italiane ile yeni bir şirket kurdu. 

MSC;

Ekim ayında İtalyan yolcu demiryolu operatörü Italo'nun %50 hissesini satın almak üzere New York merkezli Global Infrastructure Partners ile bir anlaşma yaptı.

 Eylül ayında , İspanya'nın ulusal demiryolu yük operatörü Renfe Mercanias'ın canlanmasına yardımcı olacak kazanan ortak olarak seçildi. 

Ağustos ayında, Milano merkezli hava kargo taşıyıcısı AlisCargo Airlines'ın çoğunluk hissesini satın aldı.

Husi isyancılar yeni bir hipersonik füzeyi test etti iddiası Husi isyancılar yeni bir hipersonik füzeyi test etti iddiası

Gianluigi Aponte merkezli İsviçre konteyner hattı da Almanya'nın en büyük liman operatörü olan Hamburger Hafen und Logistik'i (HHLA) satın alma sürecinde. 

Geçtiğimiz yıl, Bolloré Africa Logistics'i satın almak için 6,3 milyar dolar harcadı.

Editör: Nermin İstikbal