Mogan Gölü, UDHB’nin gemileri ile daha da güzelleşecek..

Ankara’nın nezih ilçesi Gölbaşı’nda bulunan ve Türkiye’nin en güzel doğal göllerinden biri olan Mogan Gölü’nün temizleme ve düzenleme çalışmaları 30 yıllık bir rüya idi sanki.. Ama artık rüya olmaktan çıktı..
Gölbaşı Belediyesi ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme (UDH) Bakanlığımız ve ilgili bakanlıklar arasında yapılan protokoller ile artık Mogan Gölü’nün dip taraması yapılacak, temizlenecek, düzenlenecek ve zaten öyle ama çok daha güzelleşerek tabiri caizse Cennetten bir köşe olacak..
Mogan Gölü Dip Çamuru Temizleme Uygulama Projesi, kamu kurumlarının güçlerini birleştirerek insanlarımıza hizmet etmesi noktasında da önem ve anlam taşıyor.
Mogan Gölü’nün dip tarama işlemleri Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımıza ait tarama gemileri ile yapılacak.
Mogan Gölü’nün temizlenmesi projesi kapsamında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımıza ait dip tarama gemileri ve gerekli ekipmanları önce bulundukları yerde demonte edilecek, ardından Mogan Gölü’nde yeninden monte edilerek faaliyete başlayacaklar.
Evet dostlar, yanlış duymadınız!   
Gemiler bulundukları yerden (deniz kıyısından) Ankara-Gölbaşı’na demonte edilmiş vaziyette getirilecek ve burada tekrar monte edilecekler. Gemilerin göle indirileceği kızaklar dün itibariyle Gölbaşına geldi bile, bugün de gemiler bekleniyor..

Söylemesi kolay.. Dile kolay.. değil mi?
Halbuki, bir gemi mühendisi olarak, teknik açıdan çok zor bir şeyden bahsettiğimizi söyleyebilirim..
Ama biz millet ve devlet olarak zoru ve imkansız sanılanları başarmaya alışığız..
Daha önce de ecdadımız gemileri karadan yürütmedi mi?
Bu projede emeği geçen herkesi; bütün kurum ve kuruluşlarımızın yönetici ve çalışanlarını tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Başta Ankaralılar ve Gölbaşılılar olmak üzere, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.
İlgiyle takip ediyor ve sonucunu da bir Gölbaşı sakini olarak merakla bekliyorum :)



***
Avrasya tüneli (tüp geçit) projesi
20 Aralık’ta açılacak Avrasya Tüneli’nin isminin milletin önerileri ile belirlenmesi fikrinden hareketle, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımıza ait http://anket.udhb.gov.tr/ linkinden “Asrın projesine ismini siz verin” başlığı altında isim önerileri toplanıyor.
Özellikle sosyal medyada şimdiden çeşitli isimler dolaşıyor.. Olabilir, dolaşabilir.. Hangi isim çıkarsa çıksın, sorun olmaz.. 
Sonuçta, 3.köprü, 3.havalanı, Kanal İstanbul, Kocaeli Osman Gazi Köprüsü’nde de olduğu gibi, yine milletin dediği olacak..
Şimdiden, 20 Aralık’ta açılması planlanan Avrasya Tüneli’nin de başta İstanbul’da yaşayanlar olmak üzere ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.



***
2016’ya veda ederken..
2016 yılında Ülkemiz alçakça bir darbe ve işgal girişimine maruz kaldı..
Türk demokrasi tarihinde, 15 Temmuz 2016, Türk Milleti için şanlı bir zaferin, vatan haini alçaklar için ise kara bir lekenin tarihi olarak anılacaktır.
2017 yılının tüm insanlığa hayırlar getirmesi dileklerimle, yeni yılınızı şimdiden kutlar, sağlık ve mutluluklar dilerim. 
Allah, ülkemizi, milletimizi ve devletimizi “yeryüzünde bozgunculuk yapanların” şerrinden koruyup, ilelebet payidar kılsın dilerim.
Saygılarımla,
Fatih Yılmaz
Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Müh.
[email protected]