Matson, trans-Pasifik hizmetlerinde kullanılmak üzere Philly Tersanesi'nden üç Panamax konteyner gemisi daha sipariş etti.

Matson, son yıllarda karlılığın önemli bir itici gücü olan trans-Pasifik hizmetlerinde kullanılmak üzere Philly Tersanesi'nden üç Panamax konteyner gemisi daha sipariş etti .

ABD yapımı ve Aloha sınıfı yeni inşa gemiler, California ve Hawaii arasındaki Jones Yasası kargo taşımacılığı için çalışacak. Mevcut üç gemi, şu anda Matson'ın Alaska hizmetinde konuşlandırılan üç eski, daha küçük geminin yerini alacak.

Son birkaç çeyrekte son derece iyi bir performans sergileyen Matson, siparişi borç finansmanı ile birlikte operasyonlardan ve Sermaye İnşaat Fonu'ndan finanse etmeyi planlıyor. 

Philly Tersanesi, Matson için şimdiden iki Aloha sınıfı gemi ve ayrıca 2003-6'da teslim edilen daha önceki bir tasarıma sahip dört gemi inşa etti. General Dynamics NASSCO'nun yanı sıra Philly, Amerika Birleşik Devletleri'nde yakın zamanda gemi yapımı geçmişi olan iki gemi yapımcısından biridir. 

Philly Tersanesi başkanı ve CEO'su Steinar Nerbovik, "Eski bir müşterinin başka bir proje için geri dönmesi en büyük iltifattır. Daha önce Matson'a teslim edilen altı gemiden gurur duyuyoruz ve bu önemli projeyi yürütmeye ve teslim etmeye yeniden hazırız," dedi. 

Editör: Nermin İstikbal