Nine News'in haberine göre Majestic Princess yolcu gemisi, iki hafta önce ayrıldığı Sydney'e, bu sabah yüzlerce enfekte hastayla  demirledi.

Auckland, Wellington, Dunedin, Bay of Islands ve Fiordland Ulusal Parkı çevresindeki limanlara demir atan gemi, 12 günlük Yeni Zelanda turunu yeni bitirmişti.

Sağlık Bakanlığı ve Te Whatu Ora ortak bir açıklamada, 1News'e, gemi Salı günü Auckland'ı ziyaret ettiğinde sağlık yetkililerinin gemideki vakalardan haberdar olduklarını söyledi. "Yeni Zelanda'da ziyaret edilen son liman, gemi Avustralya'ya hareket etmeden önce gemide 180 vakanın bildirildiği 8 Kasım'da Auckland'dı" dedi.

Geminin operatörü Princess Cruises, Avustralya'daki vaka sayısının "topluluk iletimindeki artışı yansıttığını" söyledi. Şirketten yapılan açıklamada, "Biz de Majestic Princess'in şu anki yolculuğunda daha fazla misafirin Covid-19 testinin pozitif çıktığını gördük" dendi.

"Bu misafirler hafif semptomatik veya asemptomatik ve kamaralarında tecrit ediliyorlar."

Kiwi sağlık yetkilileri yaptıkları açıklamada, yolcu gemilerindeki vakaların Covid-19 için pozitif test etmeleri durumunda izole edilmesi gerekliliğini yineledi. Yetkili; Yeni Zelanda'dayken, gemideki Covid vakaları  sağlık ekibi tarafından gemiye yönetildi ve durum yerel halk sağlığı personeli tarafından kıyıdan izlendi. Seyir sezonu öncesinde; kruvaziyer gemilerini iyi hazırlamak, Covid-19'u yönetmek, yerel topluluk için herhangi bir halk sağlığı riskini en aza indirmek üzere sağlam protokollere sahip olunması için, Ulusal Halk Sağlığı Servisi ile gemi şirketleri arasında istişare yapıldı. Buna göre kaptanların, "hasta olan veya Covid-19 testi pozitif çıkan herkesi tecritte tutmak da dahil olmak üzere gerekli izolasyon ve karantina önlemlerini aldıklarını" göstermelerinin yasal bir gereklilik olduğunu da sözlerine ekledi.

Editör: Nermin İstikbal