Maersk, Hamburg Süd ve SeaLand nakliye hatlarının yanı sıra Senator ve LF Logistics gibi daha yeni satın alınan markaların kullanımdan kaldırılıp Maersk'e entegre edildiğini görecek tek, birleşik bir markaya doğru ilerliyor.

Şirket, müşterilerine yaptığı duyuruda, "Bunları Maersk markasına entegre ederek, lojistik zorlukları hafifletebileceğimize ve aynı zamanda her zamankinden daha fazla çeşitlilik, kolaylık ve bağlanabilirlik sunabileceğimize inanıyoruz" dedi. 

Farklı coğrafyalardaki her markanın, tek bir markaya geçiş için kendi özel zaman çizelgesini takip etmesi bekleniyor. Maersk, hareketin maliyet düşürücü bir uygulama olmadığını kaydetti.

APM Terminals, Maersk Container Industry (MCI), Svitzer, Maersk Supply Service (MSS), Maersk Training ve Maersk Line Limited (MLL) mevcut marka isimleri altında faaliyetlerine devam edecek.

 Maersk, “Çok markalı yaklaşımımız yıllar içinde bize çok hizmet etti ve tüm markalarımız müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamada başarılı oldu. Ancak, birden fazla markaya sahip olmanın müşterilerimiz için karmaşıklık yarattığını biliyoruz. "Müşterilerimize gerçekten entegre lojistik sağlamak için birleşik bir markaya daha da sıçramanın tam zamanı" dedi.

Alman hattı Hamburg Süd 1871'de kuruldu ve 2017'de Maersk'in bir parçası oldu. Amerikan bölge içi taşıyıcı SeaLand, 1999'da Maersk tarafından satın alındı. SeaLand markası zaten 2006'da bir kez terk edildi, ancak 2014'te geri döndü.

Editör: Nermin İstikbal