AP Moller-Maersk, bu hafta Güneydoğu Asya'nın küresel bir üretim ve tüketim merkezi olarak ortaya çıkmasını desteklemek amacıyla 500 milyon dolardan fazla yatırım yapacağını duyurdu.

Buna göre, Maersk'in planlanan üç yıllık yatırımı Lojistik ve Hizmetler kolunu hedef alacak ancak aynı zamanda önemli miktarda yatırım da Okyanus ve Terminaller altyapısına aktarılacak.

Maersk, hem uluslararası hem de yerel pazarlara ve talebe hizmet ederek okyanus, hava ve kara yeteneklerini artırmak için depolama ve dağıtım ayak izini bölge genelinde %50'ye kadar ölçeklendirmeye yatırım yapacak.

ABD, İran'la ilgili yaptırımların son turunda 13 gemiyi hedef aldı ABD, İran'la ilgili yaptırımların son turunda 13 gemiyi hedef aldı

Dikkate değer yatırımlardan biri Malezya'da bulunan Tanjung Pelepas Limanı'nda olacak. Ayrıca Maersk, Maersk'in bölgesel hava taşımacılığı merkezi konumunu sağlamlaştırmak amacıyla Singapur'un Changi Havalimanı'ndaki kara tarafı depo kapasitesini artırmaya da yatırım yapıyor.

 Maersk, 2026 yılına kadar Malezya, Endonezya, Singapur ve Filipinler'e yayılmış yaklaşık 480.000 m2 kapasite eklemeyi bekliyor. 

Editör: Nermin İstikbal