Maersk, 'Midshipman X' ile cinsel saldırı ve taciz davasını çözdü

DANİMARKA'nın maersk yan kuruluşu ABD merkezli Maersk Line Limited (MLL), eski ABD Ticaret Denizcisi Hope Hicks ile anlaştı

ABD Deniz Ticaret Akademisi (USMMA) öğrencisi 'Midshipman X' skandalının merkezinde.

Bu, 2019'da gemilerinden birinde cinsel saldırı ve tacize uğramasıyla ilgili hukuk davasını çözdü. Uzlaşmanın ayrıntıları açıklanmadı.

Bayan Hicks, "Davamın denizde cinsel saldırı ve taciz konusunda daha fazla farkındalık yaratması benim için önemli" dedi. 'MLL liderliği değişim ihtiyacını dile getirdi. MLL'nin önerdiği değişiklikler önemli bir ilk adım, ancak denizcilik endüstrisinde hala yapılacak çok iş var.'

Bayan Hicks, Haziran ayında ABD bandıralı MLL gemisi Alliance Fairfax'ta stajyer olduğu Deniz Yılı eğitimi sırasında cinsel saldırı ve tacizden New York Yüksek Mahkemesinde dava açtı.

Deniz Yılı'nda bir Maersk kargo gemisinde motor stajyeri olarak görev yaparken üst düzey bir zabit tarafından tecavüze uğradığını söyledi. Sonunda kimliği dava yoluyla açıklanmadan önce sektörde 'Midshipman-X' olarak tanındı.

Hikayesi, diğerlerini denizde kendi cinsel saldırı ve taciz hikayeleriyle öne çıkmaya teşvik etti ve Deniz Yılı programında ve federal hizmet akademisinde büyük değişikliklere yol açtı.

Bayan Hicks, Maersk'in USMMA (US Merchant Marine Academy) zabitlerini cinsel saldırı ve cinsel tacizden yeterince koruyamadığını iddia etti.

Başka bir USMMA öğrencisi adına yapılan ikinci bir şikayette, davacının iki yıl sonra aynı Maersk gemisindeyken aşırı cinsel tacize, istenmeyen dokunmaya ve ayrımcılığa maruz kaldığı iddia edildi.

QMTIF2YI2VCD7HDTC77FT7D7R4

Editör: Fulya Tekin