Maersk'in Amerikan birimi, ABD Sahil Güvenlik'e gemi güvenliği hakkında şikayette bulunduktan sonra işten atılan eski bir çalışana 700.000 dolar ödeyecek.

2022 yılı Aralık ayında adı şimdi Maersk Tennessee olan  Safmarine Mafadi adlı geminin 2. kaptanı , geminin durumuyla ilgili endişelerin bir listesini bildirmişti.

Geminin denetiminin ardından, Virginia merkezli Maersk Line, denizciyi önce şirkete haber vermeden şikayette bulunduğu için askıya almış ve ardından  işine son vermişti.

ABD Mesleki Güvenlik ve Sağlık İdaresi (OSHA) tarafından yapılan soruşturma neticesinde, Maersk'in denizciyi işine son vermesinin federal Denizciyi Koruma Yasasını ihlal ettiğini belirlendi ve Maersk Line'a denizciyi eski durumuna getirmesi ve 457.759 $ geçmiş maaşlar, faiz, telafi edici zararlar ve 250.000 $ cezai tazminat ödemesi talimatını verdi.

Ticari hizmette en büyük ABD bayrak filosunu işleten ve yaklaşık 700 ABD denizcisini istihdam eden Maersk Line'a, denizcilerin şirkete bildirimde bulunmadan önce sahil güvenlikle veya diğer federal, eyalet veya yerel düzenleyici kurumlarla iletişime geçmesini yasaklamamak için politikasını gözden geçirmesi talimatı verildi.

Editör: Nermin İstikbal