Danimarkalı denizcilik devi Maersk ve e-ticaret devi Amazon, yeşil biyoyakıt ve metanol kullanan 20.000 FFE konteynerinin taşınmasına yönelik 2023-2024 anlaşmasını tamamladı.

Konteynerlerin nakliyesi Maersk'in ECO Delivery ürün teklifi aracılığıyla gerçekleştirilecek. Danimarkalı firma, bunun standart bunker yakıtıyla karşılaştırıldığında 44.600 metrik ton CO2e azaltımına katkıda bulunacağını tahmin ediyor.

Bu, Amazon ve Maersk'in düşük sera gazlı yakıt seçenekleri kullanarak konteyner taşımacılığını düzenlediği art arda dördüncü yıl.

ECO Delivery biyoyakıt seçeneği, dengeleme gibi telafi edici önlemler olmaksızın müşteriler için anında ve harici olarak doğrulanmış sera gazı tasarruflarına olanak tanıyan emisyon azaltımları sağlıyor. Bu yıl Amazon, gemi filosunda ikinci yeşil yakıt olarak yalnızca biyodizelin değil aynı zamanda yeşil metanolün de kullanılmasından faydalanacak.

Amazon'un küresel taşımacılıktan sorumlu başkan yardımcısı Adam Baker, "Maersk'in ilk metanol özellikli besleme gemisinde konteynerlere sahip olmaktan ve bunların biyoyakıtlarını kullanmaya devam etmekten heyecan duyuyoruz" dedi.

AP Kuzey Amerika Başkanı Narin Phol şunları ekledi: "Toplam sera gazı emisyonlarımızı 2040 yılına kadar net sıfıra indirmek için Amazon ile ortak bir hedefi paylaşıyoruz. Nakliyeyi karbondan arındırmak, geleceğimizi korumak için atılacak diğer birçok adımla birleştirilecek önemli bir adımdır."

Editör: Nermin İstikbal