Karadeniz Holding tarafından Hatay’a gönderilen Rauf Bey gemisi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait 'Gemi Kurtaran' isimli gemi tarafından yedeklenip, bugün Yalova’dan yola çıktı.

Lifeship Rauf Bey'de 2 bin kişi konaklayabilecek. Holding, Lifeship Süheyla Sultan'ı da daha önce Hatay'a göndermişti.

Dünyanın en büyük ve en hızlı feribotu olan 'Stella', Karadeniz Holding tarafından alınıp acil durumlarda insani yardım amacıyla kullanılabilecek yüzer yaşam kent konseptine çevrildi.

Hatay'ın İskenderun Limanı'na gitmeye hazırlanan ve 'Rauf Bey' adı verilen gemide, konaklama alanlarının yanında kreş, eğitim, sağlık, aşevi ve sosyal alanlarla modern bir kentte ihtiyaç duyulan imkanlar bulunuyor.

2 bin kişinin konaklayabileceği gemide, klima, televizyon, buzdolabı, laboratuvar, konferans salonu ve iletişim merkezinin yanı sıra öğrenciler için derslikler, sinema, oyun ve sosyal donatı alanları da yer alıyor.

Yüzer yaşam kentinde, poliklinik ve revirlerin yanı sıra 20 kişinin yatarak tedavi edilebileceği sağlık alanı da bulunuyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 'Karadeniz Lifeship Rauf Bey'in Hatay'a gitmek üzere 'Gemi Kurtaran' isimli gemi tarafından yedeklenip Yalova'dan yola çıktığı kaydedildi.

Editör: Nermin İstikbal