Ülkemiz, hepimizin yüreğini yakan bir ateş çemberinden geçiyor. İki gün önce Dağlıca’da ve bugünde Iğdır’da, bölücü terör örgütünün (pkk) haince tuzak ve saldırılarında onlarca askerimiz şehit oldu ve yaralandı. Bugüne kadar çok sayıda askerimiz, po

Ülkemiz, hepimizin yüreğini yakan bir ateş çemberinden geçiyor.

İki gün önce Dağlıca’da ve bugünde Iğdır’da, bölücü terör örgütünün (pkk) haince tuzak ve saldırılarında onlarca askerimiz şehit oldu ve yaralandı.

Bugüne kadar çok sayıda askerimiz, polisimiz, korucumuz ve sivil vatandaşlarımız teröristlerce şehit edildi.  

Öncelikle tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum.

***

Son yıllarda Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde uygulanan “kontrollü kaos” stratejisinden ülkemiz de nasibini alıyor.

Amaçları; Kürt -Türkmen, Alevi-Sünni çatışması ile ülkemizde bir iç savaş çıkararak ülkemizi kaosa sürüklemek; yönetilemez hale getirmek, coğrafi ve siyasi olarak bölmek, parçalamak. 

Tıpkı etrafımızdaki bazı ülkelerde oynadıkları oyun gibi…

***

Biz bin yıldan beri Anadolu coğrafyasında bir arada yaşadık, tasada ve kıvançta beraber olduk, akrabalıklar kurduk, etle tırnak gibi olduk.

Bugün, Kürdün de evine ateş düşüyor, Türkmenin de evine ateş düşüyor, Alevinin-Sünninin de evine ateş düşüyorsa;  Kürt-Türkmen-Alevi-Sünni çocukları aynı vatan için şehit oluyorsa; bu aynı kadim kültür-medeniyet köklerine sahip tek bir millet olduğumuz içindir.

***

Askerimizi, polisimizi kalleşçe, haince şehit eden bu alçak piyonların unuttukları bir şey daha var.

Karşılarındaki bir siyasi parti veya bir hükümet değil sadece…

En az 2 bin yıllık devlet mazisi olan, milleti ve ordusunun kudreti ve acı kuvveti defalarca kanıtlanmış kadim bir Türk Devleti var karşılarında!

Ve bugün Türk Ordusu ile savaşan da aslında sadece pkk değil, onu piyon olarak kullanan bazı Batı ülkeleri. Bunu görmek lazım…

***

Keşke bu alçaklara, bu vatan hainlerine hiç yüz verilmeseydi. Bebek katili - İmralı canisini ve avenesini muhatap alan ve övgüler dizilen süreçlerden de hiç geçmeseydik.

Yöneticileri Ermeni asıllı, oluşumu itibariyle de Ermeni terör örgütü asala’nın devamı olan pkk’nın, Kürt kardeşlerimizin genelini temsil etmesinin mümkün olmadığı aşikârdı.

***

Kısacası;

Gelinen noktada bugün kast’ edilen ülkemizin ve milletimizin birlik ve beraberliği, yani kardeşliğimiz.

Gün; birlik-beraberlik günü…

Gün; Türkmeni, Kürdü, Alevisi, Sünnisi bir ve beraber olma günü. Biz, aynı kilimin desenleri gibiyiz! Sadece ve sadece beraberken anlamlı ve güzel olan…

Gün; dış destekli pkk terörizmine karşı milli mücadelede -geçmişte yapılan hataları tekrarlamadan- vatanımızın ve milletimizin birlik ve beraberliğine sarılma günüdür.

Gün; Kürt -Türkmen, Alevi-Sünni diye ayrılmama, ayrıştırmama, ayrılık tuzağına düşmeme günüdür.

Allah ülkemizi ve milletimizi korusun, ilelebet payidar kılsın.